Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,909 $

Miközben a Huawei szárnyal, az Apple iPhone eladásai 19 százalékkal bezuhantak Kínában

Meredeken csökkent az Apple iPhone-ok eladása Kínában, ami a Huawei előretörésének tudható be.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Mark R. Cristino
Mobil

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Counterpoint adatai szerint az Apple iPhone eladásai 19,1 százalékkal csökkentek az év első három hónapjában, mivel a kínai távközlési és szórakoztatóelektronikai óriás Huawei újra fellendült okostelefon-üzletágában. A sencseni székhelyű cég okostelefonjainak eladásai az első negyedévben 69,7 százalékkal (!) növekedtek.

A Bloomberg szerint mindez javarészt a Huawei Mate 60 okostelefonjának bevezetésének köszönhető, mely olyan csúcskategóriás chippel rendelkezik, mely támogatja a következő generációs 5G mobilkapcsolatot. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

Ez pedig azért is lényeges, mert mint ismert, 2019-től kezdődően az Egyesült Államok szankciókat vezetett be a Huawei ellen, hogy megakadályozza az ilyen technológiához való hozzáférést, ami szinte teljesen visszavetette a Huawei okostelefon-üzletágát.

Úgy tűnik azonban, hogy az üzletág feltámadt hamvaiból: a Counterpoint kedden közzétett kutatása szerint a vállalat a negyedik legnagyobb okostelefon-gyártó Kínában, ami csak növeli a nyomást az Apple-re, mely jelenleg a harmadik legnagyobb az országban.

Összességében az év első három hónapjában Kínában az okostelefon-eladások 1,5 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest, ami az iparág második negyedéves pozitív növekedését jelenti.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.