Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

Új albummal jelentkezett Taylor Swift

Örömhírt kaptak Taylor Swift rajongói, ugyanis az énekesnő végre kiadta legújabb albumát.

...svg content...Fotó: EPA/HOW HWEE YOUNG
Kult

Szabó Kata

Szerkesztő

Április 19-én jelent meg Taylor Swift legújabb albuma, a „The Tortured Poets Department”, amelyet karrierje sorsfordító alkotói törekvéseként jellemez. Az albumot először az idei Grammy-díjátadón jelentették be, miután előző albumával, a „Midnights” címet viselő lemezzel megnyerte a legjobb popénekesi teljesítményért járó díjat.

Swift elárulta, hogy a „The Tortured Poets Department” inspirációja nem sokkal a „Midnights” megjelenése után érkezett. Az album tizenhat számot tartalmaz, Swift pedig neves producerekkel, többek között Jack Antonoffal és Aaron Dessnerrel dolgozott együtt. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az album nyitódalában, a „Fortnight”-ban a rapper Post Malone vendégszerepel, egy másik szám, a „Florida!” pedig a Florence and the Machine nevű indie rockbandával közösen készült.

Az album tematikus koncepcióját a Billboard magazin szerint a Kübler-Ross-modell, vagyis a gyász öt szakasza befolyásolhatta, amely a tagadás, a düh, a harag, az alkudozás, a depresszió és az elfogadás. Ezt a pszichológiai elméletet először Elisabeth Kübler-Ross svájci-amerikai pszichológus szemléltette 1969-ben. Taylor Swift új albuma az összes jelentős streaming platformon elérhető.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.