Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,110 $

Őrizetbe vették Afrikában a Szlovák Titkosszolgálat volt helyettes vezetőjét

Épp Szlovákiába tért volna vissza, amikor elfogták.

...svg content...Fotó: Depositphotos A kép illusztráció.
Afrika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Paraméter a TASR értesülései nyomán számolt be arról, hogy a Kongói Demokratikus Köztársaságban vették őrizetbe Boris Beňát, a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) egykori helyettes vezetőjét. Peter Kubina, Beňa ügyvédje csupán annyit erősített meg, hogy valóban őrizetbe vették a férfit, ám elmondása szerint azt nem tudja, hogy miért.

Azt ugyanakkor megjegyezte, hogy Beňát nem körözik a szlovák hatóságok, és eredetileg vasárnap tért volna vissza Szlovákiába: Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

„Legálisan, munka céljából tartózkodik a Kongói Demokratikus Köztársaságban kb. fél éve. A szlovák hivatalok előre értesítve voltak a kiutazásáról, mivel a rá kiszabott feltételes szabadságvesztés mellett pártfogói felügyeletet is elrendeltek.”

Boris Beňát 2021-ben 5 évre felfüggesztett 3 év szabadságvesztésre, valamint 14 ezer eurós bírság befizetésére büntették, miután kenőpénz elfogadásában, valamint bizalmas információk veszélyeztetésének vétségében bűnösnek találták.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.