Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,68 Ft
Euró
385,71 Ft
Font
449,41 Ft
Bitcoin
66,212 $

18 hónap börtönre ítélték a Rust című film fegyvermesterét, Hannah Gutierrezt

A forgatáson Halyna Hutchins operatőr életét vesztette.

...svg content...Fotó: EPA/LUIS SANCHEZ SATURNO
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Rust című film fegyvermestere, Hannah Gutierrez a maximális 18 hónapos börtönbüntetést kapta gondatlanságból elkövetett emberölésért a 2021-es halálos baleset miatt, melyben Halyna Hutchins operatőr életét vesztette.

Gutierrez ügyvédei a múlt héten benyújtott ítélethozatali memorandumban próbaidőre való felfüggesztést kérvényeztek, hivatkozva a „büntetett előélet teljes hiányára” és Gutierrez „relatív fiatalságára”, miközben az ügyészek 18 hónapos büntetést kértek. Soron kívül Alapításának 100. évfordulója alkalmából különleges 100 forintos érmét bocsát ki az MNB

Az ügyészek hangsúlyozták, a fegyvermester „rendkívül vakmerő volt” a Rust forgatásán Új-Mexikóban. Mary Marlowe Sommer bírónő a nőhöz szólva úgy fogalmazott:

„Ön volt az, aki egy biztonságos fegyvert halálos fegyverré változtatott. Enélkül Hutchins még mindig élne. Egy férjnek meglenne a párja, és egy kisfiúnak meglenne az édesanyja.”

Az ügyészek azt kérték, hogy Gutierrezt 18 hónapra ítéljék súlyos erőszakos bűncselekményt elkövetőnek minősítve a meggondolatlansága miatt, vagy 5 év próbaidőre, ha a bíróság úgy találja, hogy a felfüggesztett vagy halasztott büntetés lenne a megfelelő számára. Végül 18 hónap börtönre ítélték.