Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,78 Ft
Euró
389,08 Ft
Font
454,74 Ft
Bitcoin
58,804 $

A bajnokságok felfüggesztése miatt csak decemberben kerülhet megrendezésre az EB

A Telegraph információi szerint az UEFA fontolóra vette, hogy az eredetileg 2020 nyarára tervezett Európa Bajnokságot decemberre halasztják, hogy a Premier League-nek és a többi nemzeti ligáknak lehetősége nyíljon utolérni magukat a felfüggesztések miatt elmaradó fordulók kapcsán.

Sport

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Soha nem látott sportkáoszt okozott a koronavírus terjedése, mely radikális lépésekre késztette az élsportok lebonyolítóit: az országos sportesemények nagy részét elkaszálták alsó hangon áprilisig-májusig, mint a futball ligák, NBA, Forma-1, de még a Londoni Maratont és a Masterst is elhalasztották.

Most, hogy egész Európa sportkarantén alá került, gőzerővel dolgoznak a szervezők, hogy miként mozgassák az eseményeket. Egyes források szerint az UEFA vésztanácskozásán többek között az EB, a Bajnokok Ligája és az Európa Liga lesz a fő téma. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Adott a lehetőség, hogy 2021 nyarára halasszák az Európa Bajnokságot, mivel akkor nem kerül megrendezésre semmilyen nagyobb férfi torna, de az az ötlet is felmerült, hogy az év későbbi részére, esetleg decemberre mozgassák a nyári EB-t, ez majd a tanácskozáson dől el az UEFA alá tartozó 55 szövetség között.

A források szerint elkerülhetetlen lesz a 2020-as EB elhalasztása, mivel a hazai küzdelmeket még a torna megkezdése előtt le kell bonyolítani. Június 12 és Július 12 közötti időpontra írták ki az európai váltogatottak közötti megmérettetést, Európa szerte több város a házigazdája a mérkőzéseknek, ami egy teljesen új formátum, amit először próbáltak volna ki. A rendezővárosok között van Róma is, de az ottani események körül számos kétség merült fel, az ország teljes karantén alá helyezése miatt.

Egy esetleg decemberi torna lemásolna a FIFA ötletét, miszerint a 2022-es Katarban megrendezendő Világbajnokságot is a téli hónapban bonyolítanák le, de ez nagyon port kavart a labdarúgás világában, mivel a nemzeti bajnokságok megmérettetéseit nagymértékben megzavarja egészen novembertől kezdve.

Ez az ötlet azért került elő, mert a szervezők inkább egy hat hónapos halasztással, szezonközben rendeznék meg a tornát, minthogy egy évet késleltessék vagy egyenesen töröljék a tornát. Erről, hogy ez miként alakul, az UEFA keddi videókonferenciája után okosabbak leszünk, ott tárgyalják le ennek a részleteit.

Eközben, példának okáért a Premier League-ből olyan információk szivárogtak ki, miszerint rengetegen kételkednek, hogy az FA engedélyezni fogja, hogy áprilistól folytatódjanak a küzdelmek. Paul Barber, a Brighton alelnöke szerint nem elképzelhető, hogy a küzdelmek folytatódnak az eredetileg kitűzött dátumtól, de azt is hozzátette, hogy a klubok prioritása között van, hogy így vagy úgy, de befejezzék a szezont, feltehetően a nyár folyamán.