Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,44 Ft
Euró
387,15 Ft
Font
451,32 Ft
Bitcoin
65,769 $

Az FBI figyelmeztet, megnőtt a terrortámadás veszélye az USA-ban

Az FBI igazgatója számolt be arról, hogy megnőtt az esélye egy esetleges terrortámadásnak az Egyesült Államok területén.

...svg content...Fotó: EPA/ERIK S. LESSER
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

A 2001-es terrortámadások óta megváltozott a világ, és az USA még nagyobb figyelmet fordít a terroristák felkutatására. Az, ami szeptember 11-én történt, megmutatta, hogy az államok is sebezhető, és a terroristák bármikor lecsaphatnak. Sok támadás történt azóta, szerte a világon, és nem kevés terroristaakciót akadályoztak meg a különböző szervezetek.

Mindeközben az Egyesült Államok területén elkövetett terrortámadás megnövekedett veszélyére hívta fel a figyelmet az FBI igazgatója. Megjegyezte, az, ami Moszkvában történt, növeli a valós aggodalmat egy összehangolt terroristaakció miatt is, mely mögött az Iszlám Állam áll. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

„Minden eszközre, minden emberre és minden forrásra szükség van most, hogy képesek legyünk megküzdeni a fenyegetettséggel és fenn tudjuk tartani az amerikaiak biztonságát” – fogalmazott az FBI igazgatója, aki szerint ezek most nem azok az idők, amikor csökkenteni kell a költségvetést.

Az elmúlt hétvégén az USA emberei Idaho Államban vettek őrizetbe egy tinédzsert, aki a gyanú szerint az Iszlám Állam nevében készült terrorakcióra egy templomban. Egy nappal a kitervelt akció előtt fogták el, amivel valószínűleg számos életet mentettek meg. A nyomozás során kiderült, gyúlékony anyaggal, bozótvágó késsel és fémcsővel, valamint az apjától ellopott lőfegyverrel támadott volna a fiatal az otthona közelében.

A nyomozás megállapítása szerint Alexander Mercurio keresztény vallású szülei akarata ellenére áttért a muzulmán hitre. Állítása szerint a koronavírus-járvány kezdetén, az iskolabezárások idején, gyerekként vette fel a kapcsolatot az Iszlám Állam egy csoportjával. Ezt követően mintegy két éven keresztül kommunikált a Szövetségi Nyomozó Iroda fedett ügynökeivel, akik az Iszlám Állam tagjainak adták ki magukat.

Liner/MTI

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .