Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,244 $

Olaszországi vízerőmű-katasztrófa: tüntetést szerveztek a szakszervezetek

„Elég volt!” feliratú transzparens mögött vonult mintegy 1500 ember, intézkedéseket követelve a biztonság növelésére.

...svg content...Fotó: MTI/AP/LaPresse/Michele Nucci
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, újabb súlyos baleset rázta meg Olaszországot: az Enel Green Power bargói vízerőművében a Suviana-tónál bekövetkezett egy robbanás, melynek következtében legkevesebb három ember életét vesztette, négy ember pedig eltűnt, akiket jelenleg is keresnek.

Az újabb munkahelyi katasztrófa nyomán az UIL és a CGIL szakszervezetek csütörtökön Bolognában vonultak fel, intézkedéseket követelve: a rendőrség szerint legkevesebb 1500 ember vett részt a tüntetésen, akik egy „Elég volt!” feliratú transzparens mögött vonultak. Soron kívül Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

A szakszervezetek tagjai csütörtökön Emilia Romagnában is nyolc órán át sztrájkolnak, megduplázva ezzel a már tervezett országos általános sztrájk időtartamát, mely különösen a tömegközlekedést érinti.

A hatóságok közlése szerint a nyomozók már vizsgálódnak a katasztrófa ügyében, a tűzoltók pedig arról számoltak be, hogy vajmi kevés az esély arra, hogy élve megtalálják az eltűnt embereket. Ennek ellenére a szerda éjszakai sikertelen keresési műveletek után is folytatták a munkát csütörtökön.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.