Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,041 $

Tovább nőtt az olaszországi vízerőmű-robbanás áldozatainak száma

Újabb áldozatról jelentettek Olaszországban a vízerőmű-robbanást követően, és még mindig több eltűntet keresnek, így félő, tovább nőhet a halottak száma.

...svg content...Fotó: Tűzoltóautók a helyszínen 2024. április 9-én, miután robbanás történt a Bologna és Firenze között fekvő Suviana víztározó duzzasztógátjánál. Három ember életét vesztette, hat eltűnt, három pedig megsérült. MTI/AP/LaPresse/Michele Nucci
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, robbanás történt egy észak-olaszországi vízerőműben, melynek következtében többen eltűntek. Később kiderült, valójában több eltűntről van szó, mint azt gondolták, és többen súlyosan megsérültek. Röviddel ezt követően bejelentették az első áldozatokat, akiken már nem lehetett segíteni.

Időközben négyre nőtt azon személyek száma, akik a robbanás következtében elhunytak a Bologna feletti hegyekben található vízerőműben. Az ANSA azt írja, három embert még mindig keresnek, de tekintve a helyzetet, csekély az esély arra, hogy túlélőkre bukkanjanak, miközben az egységek mindent megtesznek, ami csak lehetséges. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

A tűzoltók tájékoztatása szerint erősen küzdöttek azzal, hogy bejussanak a helyszínre a robbanás miatt, és a feltételezések szerint a detonáció akkor következett be, amikor karbantartási munkálatokat végeztek a munkások. Maga a vízerőmű megépítése 100 évvel ezelőtt kezdődött, így egy igen régi erőműről van szó.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.