Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,451 $

Az Egyesült Királyság legfrissebb koronavírus-számai: május óta nem volt ilyen

Az Egyesült Királyságban is több ezer új fertőzöttet regisztráltak, és Európában a teljes számot tekintve a britek vannak az élen.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Az Egyesült Királyságban is több ezer új fertőzöttet regisztráltak, és Európában a teljes számot tekintve a britek vannak az élen.

A CNA által közzétett hivatalos adatok szerint az Egyesült Királyság 24 óra alatt csaknem 3000 új koronavírus-esetet regisztrált. Ez a szint május vége óta nem volt látható. A vasárnapi adatokat az egészségügyi minisztérium tette közzé. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

A kormány hivatalos közleménye szerint további 2 halálos áldozatról tudni a koronavírus következtében. A hónapok alatt 41 551-re nőtt a fertőzések száma az Egyesült Királyságban, ami a legtöbb Európában.

Vasárnapra 2988 új esetet regisztráltak, ami jelentős mértékben meghaladja a szombati számokat. Akkor 1813 regisztrált esetről lehetett tudni. Matt Hancock egészségügyi miniszter a vasárnap tapasztalt adatok után azt mondta, aggasztó ez a fajta növekedés.

Május óta nem voltak ilyen számok, amikor a hónap 23. napján 2959 esetet rögzítettek. Hancock szerint az új betegek főkét fiatalok, de óvatosságra intett, mivel a jelenlegi helyzetben az idősek is a vírus célpontjai lehetnek.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az embereknek nem szabad megengedniük, hogy a betegség megfertőzze a nagyszüleiket, és mindez olyan problémákhoz vezessen, amit az év elején láthattunk. Akkor egyfajta káosz alakult ki az egészségügyi rendszerben.

Aggodalomra ad okot, hogy az egyre nagyobb terjedés általában növeli annak a kockázatát, hogy a vírus átterjedhet az idősekre és az alapbetegségekkel küzdőkre. Boris Johnson miniszterelnök kormánya szerint azokon a területeken, ahol az esetek jelentős emelkedést mutattak, szigorúbb korlátozásokra van szükség, ahelyett, hogy a gazdaságra gyakorolt hatástól tartva egy második lezárást vezessenek be.

Vasárnap 124 új kórházi esetet rögzítettek, és a briteknél is kényes kérdést jelent az iskolakezdés. Néhány szülő megkérdőjelezi, hogy biztonságos-e az osztálytermekbe való visszatérés. Az egészségügyi miniszter szerint a kormány jól döntött, amikor megnyitották az iskolákat az oktatás elmaradása gyakorolt hatás miatt.

Az emberek azonban fáradnak, mert sokan nagy áldozatokat hoztak, de még mindig jelen van a vírus, és az komoly hatással van rájuk. Sokan több hónapot töltöttek otthon, és ez erős hatással volt a gazdaságra.

Életét vesztette februárban, majd hat hónappal később megküldték neki, hogy koronavírusos

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.