Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,51 Ft
Euró
399,19 Ft
Font
476,31 Ft
Bitcoin
62,198 $

Szakértő: 2023-ig nyakunkon lehet a járvány

Arra figyelmeztetett egy vezető német virológus, hogy a koronavírus-járvány még annak ellenére is a mindennapi életünk része maradhat az előttünk álló három évben, hogy megtalálják a hatékony és biztonságos vakcinát.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Arra figyelmeztetett egy vezető német virológus, hogy a koronavírus-járvány még annak ellenére is a mindennapi életünk része maradhat az előttünk álló három évben, hogy megtalálják a hatékony és biztonságos vakcinát.

Hendrick Streeck professzor úgy fogalmazott, várakozásai szerint legalább 2023-ig visszatérő koronavírus-járványkitöréseket tapasztalhatunk. „A vírus nem tűnik el, a mindennapi életünk része lehet. Még legalább három évig itt fog maradni, és meg kell találnunk a módot, hogy megtanuljunk együtt élni vele” – mondta. Soron kívül Megszólalt a tragikus balesetet szenvedett Sallai Nóra férje

A virológus szerint az előttünk álló években a koronavírus elleni védekezés egyik legfőbb és leghatékonyabb módja minden bizonnyal a távolságtartás lesz. Streeck azt is hozzáteszi, a nagyobb járványkitörések hátterében valószínűleg „szuperfertőzésre alkalmas események” lesznek a hátterében, mint a házibulik.

Streeck professzor elmondása szerint habár a közeljövőben minden bizonnyal megtalálják a koronavírus ellen hatékony és biztonságos vakcinát, ám előállítani nem lesz olyan egyszerű. „A vakcina lehet a válasz, de ezt sem tudjuk pontosan. Van rá esély, hogy legyen vakcinánk, ám az is lehet, hogy csak jövőre vagy azután lesz kész” – tette hozzá.

A szakértő egyébként nagyon fontos szerepet játszott a sikeres német járványkezelésben, ő volt a koronavírusra adott választ koordináló munkacsoport vezetője Heinsbergben, amely az egyik legsúlyosabban érintett régió volt Németországban. Nagyon sokat tanulmányozta ezen keresztül a vírus terjedését, valamint megfékezésének effektív módjait.

A WHO IS SZKEPTIKUS AZZAL, HOGY NÉHÁNY HÓNAPON BELÜL RENDES VAKCINÁNK LEHET

Orbán Viktor reagált a DK-s akcióra: „Egy újabb DK-s pojáca”

Orbán Viktor miniszterelnöknek megvan a véleménye a DK akciójáról, ami sokak szerint inkább kínos volt, mint hatásos.

Elkezdték elérhetővé tenni a Google Fotók új keresőjét, az MI dolgozik mögötte

A hírek szerint rövidesen széles körben is bevezetheti a Google azt az új keresőt, aminek köszönhetően már természetes emberi nyelven is lehet képeket keresni a Google Fotókon belül.