Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,215 $

Fegyveresek rontottak be egy nigériai piacra, legkevesebb 21 ember életét vesztette

A helyi lakosok szerint több embert elraboltak.

...svg content...Fotó: MTI/AP
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A lakosok és egy helyi vezető számoltak be arról, hogy fegyveresek jelentek meg az északnyugati Niger államban egy forgalmas piacon, majd tüzet nyitottak a tömegre, melynek következtében legkevesebb 21 ember életét vesztette. A helyi lakosok azt is elárulták, hogy a támadás után sokakat elraboltak.

Alhaji Isah Bawale, Niger állam Madaka vidéki közösségének egyik vezetője megosztotta, a fegyveresek csütörtökön behatoltak a piacra, és véletlenszerűen tüzet nyitottak, „nem kíméltek senkit, megöltek és elraboltak embereket”. Szemtanúk szerint a fegyveresek itt nem álltak meg, hanem felgyújtották a közeli üzleteket és járműveket, valamint a piac területén található klinikát is. Soron kívül Szia, Orbán Viktor! Ki a kedvenc mesehősöd?

A Reuters jelentése szerint Niger állam belbiztonsági biztosa, Bello Abdullahi Mohammed megerősítette a támadást, de további részletekkel nem szolgált. Mostanra szinte mindennapossá váltak a fegyveres bűnbandák által elkövetett támadások Észak-Nigériában: a legtöbb esetben a támadások során elrabolnak embereket, majd váltságdíjat követelnek értük.

Hét újszülött vesztette életét egy gyermekkórházban történt tűzesetben Indiában

Rövid időn belül újabb halálos tűzeset történt Indiában, melynek következtében hét újszülött életét vesztette.