Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,67 Ft
Euró
388,98 Ft
Font
451,38 Ft
Bitcoin
62,312 $

Legalább 12 ember halt meg a brazíliai árvíz miatt

Egy lányt élve mentettek ki szombat reggel, aki 16 órát töltött a romok alatt.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Dél-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi hatóságok szerint a pusztító vihar, az özönvízszerű eső és az árvíz miatt több csapatot is vezényeltek Rio de Janeiro hegyvidéki területeire, a kialakult helyzetet pedig „kritikusnak” minősítették. A közlemény szerint többen is meghaltak, miután összedőlt egy ház Petropolis városában, amely a fővárostól 70 kilométerre található.

Mint kiderült, egy lányt élve mentettek ki szombat reggel, aki 16 órát töltött a romok alatt. A szomszédok elmondták, hogy édesapja hősiesen, a testével védte gyermekét a lezúduló törmelékektől, sajnálatos mód azonban rajta már nem tudtak segíteni, holtan találtak rá lánya mellett. Továbbá nyolc halálesetről érkezett jelentés Rio de Janeiro államban. Soron kívül Vitézy Karácsonyról: a legfontosabb dolga, hogy Salgótarjánban Dobrev kampányát vigye

A hatóságok közleményéből az is kiderül, hogy Espirito Santo államban legalább négyen haltak meg, míg hét főt továbbra is keresnek. A kormányzó szerint Mimoso do Sul településén „kaotikus” a helyzet, s elmondása szerint egyelőre nem lehet megbecsülni, hányan vesztették életüket az árvíz miatt – írja a Barron’s.

Sao Paolo államban pedig két gyermeket szállítottak kórházba, akik a pénteki vihar során sebesültek meg. Luiz Inacio Lula da Silva elnök az X-en közzétett bejegyzésében együttérzését fejezti ki az elhunytak hozzátartozói felé, valamint kiemelte, a helyi hatóságokkal folyamatosan azon dolgoznak, hogy felmérjék, s helyreállítsák a károkat, valamint felkészüljenek egy újabb természeti katasztrófára.

Ugyanis az előrejelzések szerint vasárnap is heves esőzésekre lehet számítani az országban, amely miatt a hatóságok felszólították az embereket, hogy maradjanak otthon. Mindemellett ezrek vesztették el otthonaikat, akik számára egyelőre a közeli iskolákban tudtak menedéket biztosítani, egyúttal megerősítésre került: péntek óta mintegy 90 embert evakuáltak.