Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,61 Ft
Euró
387,42 Ft
Font
450,28 Ft
Bitcoin
61,396 $

Putyin ígéretet tett, felkutatja és megbünteti a moszkvai mészárlás felelőseit

Vlagyimir Putyin orosz elnök ígéretet tett az orosz népnek.

Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Oroszország félárbocra eresztette a zászlókat vasárnap a Moszkva mellett történt terrortámadás után tartott gyásznap alkalmából. A helyi beszámolók szerint Vlagyimir Putyin ígéretet tett arra, hogy felkutatja és megbünteti azokat, akik felelősek a mészárlásért, melynek következtében legkevesebb 133 ember életét vesztette.

Az elhunytak között van három gyermek, továbbá legkevesebb 150 ember megsérült. A mészárlás után az oroszokhoz intézett beszédében Putyin részvétét fejezte ki azoknak, akik elvesztették szeretteiket a támadásban, hozzátéve, hogy „az egész ország és egész népünk önökkel együtt gyászol”. Soron kívül Elbocsáthatják a taxist, aki összebalhézott egy szabálytalanul közlekedő biciklissel

Mint ismert, végül az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a pénteki támadásért, noha Putyin egyszer sem említette meg nyilvánosan a terrorcsoportot a mészárlással összefüggésben. A Sky News jelentése szerint az orosz elnök úgy véli, a terroristák Ukrajnába próbáltak menekülni.

Nem sokkal a támadás után Kijev jelezte, semmilyen szerepe nem volt az incidensben. Az oroszok virágokat helyeztek el a Crocus City Hall előtt, ahol péntek este négy automata fegyverrel felfegyverkezett férfi válogatás nélkül gyilkolta a civileket. 2004 óta nem volt példa ilyen mértékű erőszakra Oroszországban, amikor is iszlamista fegyveresek több mint 1000 embert elraboltak, köztük több száz gyermeket.

Az antidepresszánsok újabb negatív hatására derült fény, hőségben okozhatnak gondot

Egyes készítmények kimondottan kellemetlen tüneteket okozhatnak a melegebb hónapokban.

Nagyon jó minőségű eperre és remek szezonra számíthatunk idén

A szakember szerint jó termés várható idén szamócából itthon, ezen a héten pedig a szedd magad akciók is megkezdődnek az országban.