Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,291 $

Több mint 6 milliárd forintot fizethet a MOL az Újpestért

Úgy tudni, a futballklub adásvételét már márciusban szeretnék lezárni a felek.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, a Mol múlt hónap elején jelezte, hogy leányvállalata, a MOL Vagyonkezelő Kft. révén megvásárolja az Újpestet. Az akkor megjelent közleményből kiderült, hogy február 6-án megszületett a megállapodás, a tranzakció lezárása és a tényleges tulajdonosváltás pedig várhatóan 2024 április végével történik meg.

„A MOL célja, hogy kiszámítható tulajdonosként hosszú távon biztosítson támogatást az Újpest FC részére annak érdekében, hogy a klub híres múltjához méltó jövőt építhessen a folyamatosan fejlődő magyar labdarúgásban” – írták. A 24.hu emlékeztet, kedden a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) hivatalosan is bejelentették, hogy a MOL Vagyonkezelő Kft. megvásárolta az Újpest FC üzletrészeinek 100%-át. Soron kívül Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

A csapatot működtető (és a bajnoki induláshoz szükséges licensszel rendelkező) gazdasági társaság, az Újpest 1885 Futball Kft. árát ugyan nem közölték a felek, de a Népszava egy adásvételre rálátó forrástól úgy értesült, hogy a MOL 6.2 milliárd forintot fizet a belga Roderick Duchatelet érdekeltségi körébe tartozó cégért.

A cikkben azt írják, irányítói szinten teljes átszervezés várható, illetve a MOL fizikailag és infrastrukturálisan is egyesíteni kívánja a két utánpótlás bázist, amelyet jelenleg kerítés választ el egymástól. A csúcsvezető Ratatics Péter lesz, a Nemzeti Sport értesülése szerint a napi ügyekért Benczédi Balázs, a leendő új ügyvezető felel majd.

A Népszava információi szerint három különböző területért felelős igazgatót alkalmaznak majd az új fölállásban, s bár az informátor nem említett neveket, a casting jelenleg is tart a posztokra. Ugyanakkor nem lenne meglepetés, ha az Újpesthez szervesen kötődő szakember vagy akár korábbi futballista is szerepet kapna a vezetésben – jegyzik meg.