Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,94 Ft
Euró
387,50 Ft
Font
451,72 Ft
Bitcoin
65,567 $

A kormány albérlettámogatással segítené munkához a 30 év alattiakat

Az Ifjúsági Garancia Plusz program bértámogatásból, albérleti és útiköltség hozzájárulásból áll.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az M1 csatorna kedd reggeli adásában jelentette be, hogy áprilisban indul a kormány 200 milliárd forintos keretösszegű, 30 év alattiak elhelyezkedését segítő Ifjúsági Garancia Plusz programja, amely három lábra (bértámogatás, albérleti és útiköltség hozzájárulás) épül.

Kifejtette: az állam négy, illetve hat hónapig a munkabér 50%-át átvállalja a munkáltatótól, ha pedig a munkahely a lakóhelytől 60 kilométernél messzebb található, a program keretében a minimálbér 70%-áig, 180 ezer forintig albérleti támogatás igényelhető. Továbbá hatvan kilométeres távolságon belül 10 kilométerenként 10 ezer forintos útiköltség támogatást biztosítanak. Soron kívül Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

A kormány tervei szerint a 200 milliárd forintos program 2024 és 2029 között mintegy 84 ezer fiatal munkához jutását segítheti, ezen belül 60-70 ezren bértámogatásban és 25-30 ezren képzésben részesülhetnek. De az is tervben van, hogy egy, az Ifjúsági Garancia Plusz programhoz hasonló támogatás induljon, amely a 30 év felettieket célozná – írja az MTI.

A HVG cikkében megjegyzi, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter korábban arról beszélt, hogy a kormány az EU által feloldott fejlesztési források egy részét a foglalkoztatottság növelésére kívánja fordítani. De nemrégiben arról is beszámoltunk, hogy nagy bejelentést tett a kormány, ingyenessé válik a jogosítvány a középiskolásoknak.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel élő interjút ad a Kossuth Rádió vendégeként, minden bizonnyal a Robert Fico ellen elkövetett merénylet lesz az egyik fő téma.