Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Részletek a mini-Dubajról: Európa legmagasabb tornya épülhet meg Budapesten

Továbbá egy tervezett bevásárlóközpontról és egy részben elhagyott vasútállomás fejlesztéséről is szó esett.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, a „mini-Dubajnak” nevezett tervek keretében legalább 1900 milliárd forintnyi értékű irodaház és luxuslakás jönne létre mintegy 60-65 hektárnyi területen a mostani Rákosrendező területén, emellett 25-30 hektárnyi közpark létesítése is tervben van. Arról, mindez milyen hatással lehet a fővárosi ingatlanpiacra, ebben a cikkben számoltunk be.

De februárban azt is megírtuk, hogy már megkezdődött a „mini-Dubaj” területének előkészítése, felszólítást kaptak a bérlők, Karácsony Gergely főpolgármester pedig a lakosság meglátásaira is kíváncsi volt a Rákosrendezőre tervezett új városrész kapcsán: mint mondta, olyan beruházás nem születhet, amit a budapestiek nem támogatnak, ezért kéri ki a lakosság véleményét. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Míg nemrégiben a befektető Eagle Hills Properties tulajdonosa, Mohamed Alabbar is nyilatkozott a mini-Dubajnak nevezett beruházás részleteiről – szúrta ki a Telex. Kiemelik: a Khaleej Times már nem csak Európa legmagasabb tornyáról, de egy tervezett bevásárlóközpontról és egy részben elhagyott vasútállomás fejlesztéséről is ír a beszámolójában.

Az emirátusi üzletember – aki a világ legmagasabb és Dubaj leghíresebb épületének, a 828 méteres Burdzs Kalifának az építtetője is volt – úgy fogalmazott: az Eagle Hills Properties izgatottan várja a Magyarország által kínált lehetőségeket. Ő maga pedig azon a véleményen van, hogy a projekt túlmutat a puszta ingatlanbefektetésen.

A cikkben emlékeztetnek, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter múlt héten találkozott az Egyesült Arab Emírségek külkereskedelmi miniszterével, Táni bin Ahmed al-Zejudival, ekkor előbbi „zászlóshajó projektnek” nevezte a fejlesztést. Szerinte ez a hatalmas városfejlesztési projekt új lendületet ad a két ország együttműködésének, valamint Budapest fejlődésének is.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.