Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,41 Ft
Euró
385,66 Ft
Font
448,53 Ft
Bitcoin
61,295 $

Újabb Boeing-incidenst vizsgálnak, ezúttal egy külső panel szakadt le

Egyre több műszaki problémára derül fény, ezúttal egy viszonylag régi gépnél tapasztaltak rendellenességet.

Fotó: unsplash
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal vizsgálatot indított a United Airlines egyik Boeing 737-ese kapcsán, amiért annak egyik külső borítópanelje egy pénteki út során leszakadt. A gép biztonságosan leszállt az Oregon államban található medfordi repülőtéren, a 139 utas és a 6 fős személyzet nem volt veszélyben.

A San Franciscóból induló 433-as járatot a leszállás után vizsgálták át, melynek során fény derült a hiányzó burkolati elemre. A légitársaság közleménye szerint repülés közben nem volt jele a sérülésnek, ennek ellenére a United Airlines is vizsgálatot indít az ügyben – számolt be róla a CNA. Soron kívül Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

„Alaposan megvizsgáljuk a gépet, és minden szükséges javítást elvégezünk, mielőtt az újra szolgálatba állna” – áll a légitársaság közleményében. A Boeing eddig még nem nyilatkozott az ügy kapcsán, a felmerülő kérdéseket pedig a légitársasághoz irányították. A medfordi reptéren egy időre leállították a forgalmat, hogy megkeressék a hiányzó panelt.

Sorra derülnek ki a hasonló problémák a Boeing-gyártmányok körül, miután az Alaska Airlines 737 MAX 9-es típusú gépének január elején kiszakadt az ajtaja, komoly vészhelyzetet okozva. A vállalatot átfogó vizsgálatnak vetették alá, melynek során a minőségellenőrzési szabványokat és a gyártási folyamatokat is ellenőrzik.

Mint arról korábban beszámoltunk, a héten ötven utas sérült meg a Latam Sydneyből Aucklandbe tartó járatán, a Boeing 787 Dreamliner eddig még nem részletezett műszaki hibából adódóan veszített hirtelen a magasságából. Többen emiatt kiestek az ülésükből, tizenkét embert kellett kórházba szállítani, egy utas súlyosan megsérült.

Saját, úttörő módszerrel győzte le gyógyíthatatlan agydaganatát egy ausztrál orvos

Saját maga által megalkotott kezeléssel sikerült legyőznie a legyőzhetetlennek hitt betegséget.

Mourinho szavaival készül a Paks elleni kupadöntőre Sztankovics

A Ferencváros edzője azon szerencsések közé tartozik, akik együtt dolgozhattak José Mourinhóval, és a portugál fontos játékosként tekintett rá.

Nagy erőkkel keres a rendőrség egy eltűnt 14 éves budapesti lányt

A lány kedden hajnalban távozott otthonából, azóta sem adott magáról életjelet. A rendőrök nagy erőkkel keresik.