Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,87 Ft
Euró
385,06 Ft
Font
448,11 Ft
Bitcoin
61,694 $

Pingponglabda méretű gyümölcs lett a világ legnagyobb áfonyája

Azon a reggelen, amikor leszedték, húsz vagy még több olyan gyümölcsöt is tudtak volna találni az új-dél-walesi farmon, amelyek valószínűleg megdöntötték volna a korábbi világrekordot.

Fotó: Unsplash
Ausztrália és Óceánia

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy ausztráliai farm megdöntötte a világ legnagyobb áfonyájának rekordját egy pingponglabda méretű gyümölccsel – írta meg a BBC. Kifejtik: a novemberben szedett és azóta a fagyasztóban tárolt áfonya eredetileg majdnem 4 centiméter széles és 20,4 gramm tömegű volt, ami körülbelül tízszerese egy átlagos áfonyának.

A címet korábban egy Nyugat-Ausztráliában termesztett, 16,2 grammos bogyó viselte – teszik hozzá. De érdekességként azt is megjegyzik a cikkben, hogy az új példány egy új fajtától származik, amelyet a Costa Group fejlesztett ki, hogy megfeleljen a nagyobb bogyók iránti fogyasztói igényeknek. Míg Brad Hocking, a cég munkatársa azt mondta: Soron kívül Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Az eterna fajta következetesen hatalmas gyümölcsöt terem, de a közelmúltban a rossz körülmények miatt az Új-Dél-Wales északi részén, Corindiban lévő farmjukon nem volt túl bő termés. Így a csapat igazán megdöbbent, amikor megtaláltak néhány gigantikus áfonyát, hát még akkor, amikor lemérték őket.

Nem kóstolják meg

„A rekorder gyümölcs hatalmas volt, de azon a reggelen húsz vagy még több olyan gyümölcsöt is szedhettünk volna, amelyek valószínűleg megdöntötték volna a korábbi világrekordot” – fogalmazott Hocking. A bogyót 12 hét elteltével a héten a Guinness World Records a valaha dokumentált legnehezebb áfonyának minősítette – áll a cikkben.

Ugyanakkor adódhat a kérdés, a gyümölcsnek vajon milyen íze van? A Costa Group munkatársa csak nevetve annyit felelt, nem tudja, mivel a csapattal úgy döntöttek, hogy nem kóstolják meg. Mint mondta, csábító volt a gondolat, hogy közösen elfogyasszák, ám ehelyett azt fontolgatják, hogy gyantában konzerválják, majd kiteszik a falra.

Korábban azt is megírtuk, hogy egy Guernsey-ből származó kertész egy általa termesztett, közel 9 kilós hagymával nevezett be a National English Honor Society (NEHS) zöldségversenyére, ám később kiderült, hogy a gyökérzöldség világrekorder is lehet. Emellett arról is beszámoltunk, hogy tavaly nyáron egy óriástök és egy óriásdinnye termett egy Heves megyei és egy Békés megyei településen.

Hosszabb távon komoly negatív következményei lehetnek annak, ha sokat ül a gyerek

A gyerekkori sok ülés a szív megnagyobbodásához vezet, ami növeli a szív-és érrendszeri betegségek és az ezzel kapcsolatos halálozás kockázatát.

Elgázolt egy embert a vonat Zalaszentiván és Zalaegerszeg között

Újabb vonatgázolás történt a magyar vasútvonalon, ezúttal Zalaszentiván és Zalaegerszeg között, ahol helyszínelés zajlik.

Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Dobrev Klára nem tartja kizártnak, hogy Magyar Péter fél tőle, és nem úgy tűnik, hogy a két párt között lesz valaha együttműködés, hiába ellenzékiek.