A Guinness-rekordok könyvébe is bekerülhet egy angol kertész közel 9 kilós hagymája

TÉMÁK:
#Anglia #Rekord
Fotó: Unsplash A kép illusztráció.
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Az eddigi rekordot egy 8,2 kilogrammos hagyma tartotta, amelyet Tony Glover termesztett 2014-ben.

Egy Guernsey-ből származó kertész, Gareth Griffin egy általa termesztett, közel 9 kilós hagymával nevezett be a National English Honor Society (NEHS) zöldségversenyére – írta meg az Origo a Yahoo News beszámolója alapján.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

Kifejtették, a hatalmas, egészen pontosan 8,97 kilogrammos gyökérzöldséget a vetélkedőnek otthont adó Harrogate Autumn Flower Show-n állították ki, ahol bárki megcsodálhatta a gigantikus termést.

Ám mint kiderült, Griffin esélyes lehet arra, hogy hagymájával világrekordot állítson fel: az eddigi rekordot egy 8,2 kilogrammos hagyma tartotta, amelyet Tony Glover termesztett 2014-ben, s szintén a Harrogate Autumn Flower Shown-n állították ki.

Az UPI.com beszámolója szerint a rekord hitelesítésének érdekében a rendezvényszervezők már felvették a kapcsolatot a Guinness-rekord-bizottsággal. De a Sky News is megkereste őket ennek ügyében.

Korábban megírtuk, hogy 40-50 kilós óriástök termett egy Heves megyei településen, amelyre gazdája, Medve Márk igazán büszke volt. Egy Békés megyei településen pedig egy 63,25 kilós dinnyét szüretelt Darvas Tamás nyugdíjas agrármérnök.