Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,82 Ft
Euró
399,15 Ft
Font
476,25 Ft
Bitcoin
62,309 $

Annyi a halott, hogy elfogytak a halotti anyakönyvi kivonatok

Pénteken jelentették be a mexikói hatóságok, hogy számos tagállamban egyszerűen olyan magas a koronavírus következtében elhunytak száma, hogy nincsen elegendő halotti anyakönyvi kivonat, amivel ezt dokumentálni tudnák.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Pénteken jelentették be a mexikói hatóságok, hogy számos tagállamban egyszerűen olyan magas a koronavírus következtében elhunytak száma, hogy nincsen elegendő halotti anyakönyvi kivonat, amivel ezt dokumentálni tudnák.

Mexikó a koronavírus-járvány által egyik legsúlyosabban érintett ország, már több mint 623 ezer mexikói kapta el a vírust. A halálos áldozatok tekintetében még súlyosabb a helyzet, ugyanis közel 67 ezer ember vesztette életét a vírus szövődményeiben, mellyel a negyedik legtöbb halálos áldozatot számlálják globális viszonylatban. Soron kívül Megszólalt a tragikus balesetet szenvedett Sallai Nóra férje

Latin-Amerika átfogóan nézve is egy globális epicentrumnak tekinthető a koronavírus-járvány terjedésében, ám Mexikó és Brazília különösen kiemelkedik ezen belül is. Mexikóban jelentős problémát jelentett a járványkezelés, és a statisztikák rögzítése egyaránt, így a valós számok jelentősen súlyosabbak, akár a brazilhoz hasonlóak is lehetnek.

A halálos áldozatok pedig olyan ütemben növekednek, hogy egy nem várt egyben rendkívül szomorú dolog történt, ugyanis a halál közhitelű igazolását hivatott halotti anyakönyvi kivonatok szimplán elfogytak, olyan sok az anyakönyvezni való elhunyt számos tagállamban.

Ehhez hozzátartozik az is, hogy Mexikóban speciális eljárás vonatkozik ezek kiállítására, mivel korábban rengeteg visszaélés volt ezzel. A hiány legfőképpen Mexikóvárost érinti, de a hatóságok közölték, hogy jelenleg is zajlik körülbelül egymillió kivonat nyomtatása, és rövidesen meg is kezdik annak szétosztását.

EKÖZBEN EGYRE ÍGÉRETESEBB ADATOKAT MUTAT AZ OROSZ KORONAVÍRUS-VAKCINA

Orbán Viktor előre megmondta

Menczer Tamás is maximálisan igazat ad Orbán Viktor miniszterelnöknek a háború kérdésben, aki már előre megmondta, mi a helyes út.