Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,25 Ft
Euró
386,82 Ft
Font
450,80 Ft
Bitcoin
65,492 $

Bejelentette lemondását Haiti miniszterelnöke

Ahogy kinevezik az átmeneti tanácsot és ideiglenes utódját, Ariel Henry lemond tisztségéről.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/EFE/Johnson Sabin
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Reuters beszámolója szerint Ariel Henry, Haiti nem megválasztott miniszterelnöke hétfőn bejelentette, hogy ahogy kinevezik az átmeneti tanácsot és ideiglenes utódját, lemond tisztségéről. Mint ismert, Henry 2021 óta vezette a karibi országot, miután abban az évben egy merényletben meggyilkolták az elnököt.

Csakhogy kormányzása alatt a fegyveres bandák tömegesen növelték vagyonukat, befolyásukat és területüket is, a lakosság körében egyre növekvő feszültség nyomán pedig február végén Kenyába utazott, hogy támogatásra bírja az országot egy ENSZ által támogatott biztonsági misszióhoz, mely a haiti rendőrséget segítené. Soron kívül Ők a legesélyesebbek rá, hogy kihúzzák a lottó nyerőszámokat

Ahogy Henry elhagyta az országot a tárgyalások idejére, drámaian kiéleződött a konfliktus Haitin, a 74 éves idegsebész az Egyesült Államok Puerto Ricó-i területén rekedt, miközben a regionális vezetők arra szólítottak fel, hogy „gyors átmenetet” hajtsanak végre, Henry pedig távozzon hivatalából.

Erre reagálva Henry egy késő esti videóbeszédben bejelentette, hogy az általa vezetett kormány az (átmeneti) tanács felállítása után azonnal lemond, majd megköszönte „a haiti népnek a lehetőséget, melyet kapott” a kormányzásra. Arra kérte a lakosságot, hogy „tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a béke és a stabilitás minél hamarabb visszatérjen”.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Hivatalosan is bejelentették, mikor érkezik a GTA 6

A Grand Theft Auto 6 már úton van, és a Take-Two megerősítette, mikor is érkezik pontosan a következő epizód.

Sarka Kata még az esti órákban is edzett, nagyon motivált (videó)

Sarka Kata női Terminatorként edz, nagyon motiváló, amit csinál, és ezzel rengeteg nőnek adhat erőt a közösségi médián keresztül.