Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,077 $

Ismét csecsemőt hagytak a szolnoki kórház inkubátorában

Alig pár hét telt el az előző eset óta.

...svg content...Fotó: Unsplash A kép illusztráció!
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mindössze pár héttel az előző eset után, a hétvégén ismét megszólalt a szolnoki Hetényi Géza Kórház babamentő inkubátorának jelzőcsengője. Ezúttal is egy kisfiút helyeztek el az inkubátorban – közölte a Facebookon közzétett bejegyzésében a Szolnok TV. Retkes Tamás, a kórház csecsemő- és gyermekosztályának vezetője azt is elmondta:

Március 9-én az esti órákban egy, a vizsgálatok alapján 34-35. hétre született, tehát koraszülött babát találtak a babamentő egységben. A kisfiú jó egészségnek örvend, szülei megfelelően gondoskodtak róla, felöltöztették, s meleg takaróba burkolták. „Az anya személye, a szülés helye és körülményei ismeretlenek” – teszik hozzá. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A gyermeket a kórház dolgozói ellátták, a Máté nevet kapta tőlük. A kórház megkezdte a hivatalos gyámügyi eljárást annak érdekében, hogy a baba sorsa mielőbb megnyugtató módon rendeződjön – derül ki a Szolnok TV Facebook-bejegyzéséből. Körülbelül egy hónapja a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház inkubátorában is elhelyeztek egy csecsemőt.

A vizsgálatok alapján fény derült rá, hogy a kislány egészséges, 2600 grammal és 46 centiméterrel jött a világra, az intézmény munkatársainak gondos ellátásának köszönhetően minden rendben volt vele, egy ideig viszont még biztosan a kórház újszülött osztályán marad. A kicsi a Péntek Zita nevet kapta.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.