Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,232 $

Élőben fogja közvetíteni halálát egy férfi, akinek elutasították az eutanáziás kérvényét

A francia férfi online livestream keretein belül a közösségi médiában tervezi közzétenni halálának minden egyes pillanatát, tiltakozván Emmanuel Macron elnök döntése ellen, aki nem engedte meg számára az asszisztált öngyilkosságot.

Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A francia férfi online livestream keretein belül a közösségi médiában tervezi közzétenni halálának minden egyes pillanatát, tiltakozván Emmanuel Macron elnök döntése ellen, aki nem engedte meg számára az asszisztált öngyilkosságot.

Alain Cocq egy ritka rendellenességben szenved, melynek következtében a vérerek és az artériák falai összetapadtak, ezért nap mint nap súlyos tünetekkel kell együtt élnie, amit szinte képtelen elviselni. Soron kívül Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

Nem sokkal éjfél előtt a beteg férfi azt írta ki a Facebook-profiljára, hogy közel van számára a végső megnyugvás, amelyet már régóta várt:

„A megváltáshoz vezető út közelében járok, és végre boldog vagyok. Tudom, hogy az előttem álló napok nehezek lesznek, de meghoztam a döntésemet, és nyugodt vagyok.”

Cocq egy levélben kérte meg Emmanuel Macront, hogy engedélyezze neki az eutanáziát, az elnök azonban viszontválaszában azt írta, erre sajnos a jelenlegi francia törvények miatt nincs lehetőség.

Az 57 éves férfi tettével fel szeretné hívni a figyelmet a gyógyíthatatlan, súlyos beteg páciensek helyzetére, akik embertelen fájdalmakkal küzdenek, mégsem tehetik meg azt, hogy saját kezükkel vagy asszisztálva véget vethessenek a szenvedéseiknek.

Cselekedete ugyan törvénysértő, Cocq mégis azt tervezi, véghezviszi az eutanáziát a lakásában, ami szerinte négy-öt nap múlva történhet meg – számolt be róla az AFP hírügynökségre hivatkozva a The Straits Times.

Péntek óta semmiféle ételt, folyadékot és gyógyszert sem vett magához, kizárólag fájdalomcsillapítókat. Cocq azt reméli, hogy egyszer Franciaországban is eljuthatnak arra a szintre, hogy megfontolják, mennyit ér egy emberi élet, ha annak minden egyes momentuma kizárólag fizikailag megterhelő kínlódás és szenvedés.

Habár Macron nem hagyhatta jóvá a férfi eutanáziáját, válaszlevelében mégis kifejezte tiszteletét és szolidaritását, egyúttal úgy tűnik, megérthette Cocq személyes vívódását a kezelhetetlen betegséggel.

„Minden tiszteletem kijár Önnek – becsületben tartom a döntését. Küldöm szívélyes támogatásomat és mély tiszteletemet, Emmanuel Macron.”

Klopp megerősítette, a Liverpool az utolsó klubja Angliában

Szoboszlai Dominik edzője nem fog más csapatot irányítani Angliában, és azt mondja, hosszú szünetre megy.