Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
386,28 Ft
Font
451,37 Ft
Bitcoin
67,031 $

Kedden is folytatódik a négynaposra tervezett sztrájk a pécsi helyi közösségi közlekedésben

Kedden is folytatódik a négynaposra tervezett sztrájk a pécsi helyi közösségi közlekedésben.

...svg content...MTI Fotó: Sóki Tamás
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) bejelentette, hogy miután nem voltak eredményesek a pécsi helyi közösségi közlekedési vállalat, a Tüke Busz Zrt. és az érdekképviselet közötti bértárgyalások a február 26-i találkozó alkalmával sem, így a SZAKSZ megtartja a február 27-re és 28-ra korábban bejelentett munkabeszüntetést.

A szakszervezet akkor azt is kilátásba helyezte, hogy amennyiben pedig a társaság nem teljesíti az érdekképviselet 20 százalékos emelésre vonatkozó bérkövetelését, úgy március 4. és 7. között újabb, munkabeszüntetést tartanának az autóbusz-vezetők. Jelenleg ez a sztrájk folyik és úgy tűnik, hogy folytatódni is fog, mivel a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) elnöke az NTI megkeresésére jelezte, még mindig nem sikerült megállapodni a bérek kapcsán. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

Dobi István, a Tüke Busz Zrt. mellett működő és a sofőrök többségét tömörítő érdekképviselet elnöke azt mondta, a bértárgyalások megrekedtek, a vállalat vezetése pedig nem is ült tárgyalóasztalhoz a szakszervezettel hétfőn, így folytatódik a munkabeszüntetés.

A szakszervezet a sztrájkkal továbbra is 20 százalékos alapbéremelést kíván elérni a társaság által biztosított 18,5 helyett, viszont amennyiben március 7-ig nem lesz megegyezés, illetve „nem fullad ki” a munkabeszüntetés, a SZAKSZ a bérkövetelését 25 százalékra módosítja.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.