Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,44 Ft
Euró
394,85 Ft
Font
462,13 Ft
Bitcoin
62,453 $

Eredménytelenül zárultak a bértárgyalások, újabb sztrájk várható a pécsi helyi közösségi közlekedésben

Miután a hétfői bértárgyalásokon sem sikerült megállapodni, folytatódik a sztrájk.

MTI Fotó: Sóki Tamás
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) bejelentette, hogy miután nem voltak eredményesek a pécsi helyi közösségi közlekedési vállalat, a Tüke Busz Zrt. és az érdekképviselet közötti bértárgyalások a hétfői találkozó alkalmával sem, így a SZAKSZ megtartja a február 27-re és 28-ra korábban bejelentett munkabeszüntetést.

Dobi István, az érdekképviselet vezetője rámutatott, 20 százalékos alapbéremelést kívánnak elérni a társaság által biztosított 18,5 helyett, hangsúlyozva, hogy azon buszvezetők, akik a meghirdetett sztrájk ellenére is felveszik a munkát, „évi hatvanezer forint béremelésről mondanak le”. Soron kívül Változékony időnk lesz szerdán, néhol jégdara és hózápor is lehet

A Tüke Busz Zrt. ennek kapcsán egy közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy míg február 27-én, kedden a sztrájkmenetrendben 1738 járat indításával – a megszokotthoz képest csaknem 8 százalékkal kevesebbel – biztosítható az elégséges szolgáltatás, szerdán már a járatok mintegy 28 százaléka maradhat ki.

Amennyiben pedig a társaság nem teljesíti az érdekképviselet 20 százalékos emelésre vonatkozó bérkövetelését, úgy március 4. és 7. között újabb, immár háromnapos munkabeszüntetést tartanának az autóbusz-vezetők, melynek támogatottsága Dobi István szerint jelenleg mintegy 70 százalék a buszvezetők körében.