Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
61,264 $

Meghalt egy kislány, miután elsüllyedt egy bevándorlókat szállító hajó Dunkerque közelében

Több embert őrizetbe vettek az incidens miatt.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Vízbe fulladt egy hétéves kislány, miután elsüllyedt egy bevándorlókat szállító hajó Észak-Franciaországban, Dunkerque közelében – derül ki a BBC beszámolójából. Mint írják, a tizenhat főt szállító hajó a La Manche felé igyekezett, amikor megtörtént a baj. Az incidens kapcsán a helyi hatóságok azt nyilatkozták:

A hajó vélhetően lopott volt, egyúttal azt gyanítják, hogy „nem volt megfelelő méretű ahhoz, hogy elbírjon ennyi embert”. A cikk szerint egy járókelő szúrta ki a süllyedő hajót, amelyet követően azonnal értesítette a rendőrséget és a tűzoltóságot. De a hatóságok közleményében arra is kitérnek, miszerint egyelőre nem sikerült megállapítani, hogy a vízbe fulladt gyermek szülei milyen nemzetiségűek. Soron kívül Hamarosan kapható lesz Azahriah és a Tisza cipő limitált kollekciója

Ugyanakkor megerősítették, hogy az édesapával és várandós feleségével a három másik gyermekük is velük volt, őket kórházba szállították. Emellett két férfit és hat gyereket szintén kórházba vittek, de egyikük állapota sem életveszélyes. A helyi ügyészek közlése szerint „több embert őrizetbe vettek az incidens miatt”.

A hírügynökség megjegyzi, szerdán több hasonló szerencsétlenség is történt, akkor három bevándorló halt meg, akik hajójukkal megpróbáltak átkelni a La Mance-csatornán, és összesen 249 embert sikerült kimenteni. A brit belügyminisztérium adatai alapján idén eddig már több mint kétezren jutottak be sikeresen az Egyesült Királyságba.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy egy héttel ezelőtt elsüllyedt egy munkásokat szállító komphajó a Níluson, nem messze Egyiptom fővárosától, Kairótól, melynek következtében legkevesebb három ember életét vesztette. Január végén pedig legalább négy ember halt meg, miután elsüllyedt egy turistahajó Cancún partjainál.

Deutsch Tamás sem hiányzik majd a köztévés EP-vitáról

A közelgő EP-választások kapcsán vitát szervez a köztévé, amelyen több párt EP-listavezetője is részt vesz.