Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,897 $

Legalább négy ember meghalt, miután elsüllyedt egy turistahajó Cancún partjainál

A fedélzeten 16 turista és a legénység három tagja tartózkodott.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az ABC News beszámolója szerint többen életüket vesztették, miután egy turistákat szállító hajó elsüllyedt a mexikói Cancún városának partjainál. A rendelkezésre álló információk szerint a hajó Isla Mujeres szigetéről Puerto Juárezbe tartott, ám az út során az erős hullámzás miatt süllyedni kezdett.

A helyi hatóságok közlése alapján a fedélzeten 16 turista és a legénység három tagja tartózkodott. Valamint megerősítették, hogy legalább négy ember – két férfi, egy nő és egy kiskorú – elhunyt, további hét embert még keresnek. Eddig nyolc embert sikerült kimenteni, a mentési munkálatok jelenleg is zajlanak. Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

Korábban arról is beszámoltunk, hogy másfél héttel ezelőtt felborult egy hajó Indiában, a Harni-tóban, a fedélzeten rengeteg diákkal. A baleset következtében legkevesebb 12 diák és két tanár életét vesztette. Úgy tudni, a diákok egy hajókirándulásra indultak, ám a hajó végül soha nem érte el a partot. A hatóságok később közölték, hogy két embert vettek őrizetbe a tragédiával összefüggésben.

Továbbá 18 diákot és két tanárt sikeresen mentettek ki a vízből, amelyet követően kórházba szállították őket, hogy megfelelő ellátásban részesülhessenek. A szemtanúk szerint a hajó maximális kapacitása a fedélzeten 14 fő volt, mégis legalább 27-en tartózkodtak rajta a tragédia idején, ráadásul több gyerek mentőmellényt sem viselt.

De azt is megírtuk, hogy január elején elsüllyedt egy műtrágyaszállító hajó a Duna Szerbia és Horvátország közötti szakaszán: a német felségjelzésű, Antonia nevű hajó nekiütközött a szerb-horvát határon található Duna-híd egyik oszlopának a vajdasági Palánkánál. Míg tavaly év végén egy népszerű bulihajó süllyedt el Belgrádban. A rendőrség mintegy 30 embert mentett ki, súlyos sérülés nem történt.

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.

Újabb gyorshajtókat fogtak Óbudán

Sorra fogják a gyorshajtókat Budapest III. kerületében, ahol nagy sláger túl gyorsan hajtani, aminek megvan a maga veszélye.

Fizetőssé tennének egy budapesti iskolát, akár 100-150 ezres tandíjat is bevezethetnek

Átvenné az államtól a budapesti Tamási Áron Általános Iskola és Gimnáziumot az alapítványi Gábor Dénes Egyetem, 2025-től pedig tandíj bevezetését is tervezik.