Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,94 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,06 Ft
Bitcoin
59,250 $

Messi apja reagált a 700 millió eurós kilépési záradékra, de csak stílusosan

Jorge Messi az elmúlt napokban világhírnevet kapott, aki igen nyugodtan, kimérten és profi módon kezeli fia, Lionel ügyét.

Sport

A T-800-as

Szerkesztő

Jorge Messi az elmúlt napokban világhírnevet kapott, aki igen nyugodtan, kimérten és profi módon kezeli fia, Lionel ügyét.

Nem véletlenül bízta rá az ügyek intézését Lionel Messi, aki a legutóbbi hírek szerint eldöntötte, hogy mégis marad. Ez pedig egy 180 fokos fordulatot jelentene, de hamarosan kiderülhet az igazság, mert eddig a pontig az argentin sztár még semmit sem mondott. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Az azonban már több mint beszédes, hogy hetekkel ezelőtt kérvényezte a távozását a Barcelonánál, amit papíron csak 700 millió euró fejében tehetne meg. Legalábbis ekkora összeg szerepel a szerződésében, ami jövő nyáron jár le.

A La Liga is reagált a korábbi hírekre, és azt mondta, Messi szerződése érvényes, aki csak 700 millió euróért cserébe távozhat. Messi édesapja pár nappal később válaszolt is a spanyol bajnokság hivatalos nyilatkozatára.

Jorge Messi pénteken a Javier Tebasnak, a La Liga elnökének írt levelében finoman egyértelművé tette, hogy a spanyolok nincsenek teljesen képben a kontraktus kapcsán, hozzátéve, nem tudják, hogy a La Liga emberei milyen szerződést vizsgáltak meg, és mik azok a pontok, amik alapján arra a következtetésre jutottak, amit Messi kilépési záradékáról mondtak. Számolt be a részletekről a goal.com.

„Fogalmunk sincs, a La Liga milyen szerződést tekintett át, és arról sem, mire alapozzák, hogy a „felmondási záradék’ nem alkalmazható ezen esetben, ha a játékos az egyoldalú felmondást követeli a 2019-20-as sportszezon befejezését követően. Ez egy egyértelmű hiba a La Liga részéről”, mondta Lionel Messi apja.

„Ahogyan a klub és a játékos között megköttetett szerződésben lévő klauzulában is áll, nem alkalmazható a kompenzáció sem, amennyiben a szerződést egyoldalúan mondják fel a játékos részéről a 2019-20-as sportszezont követően. A szerződésben szereplő egyéb jogosultságoktól és a La Liga következtetéseivel ellentétben, meglehetősen egyértelmű, hogy a 700 milliós kompenzáció egyáltalán nem alkalmazható itt”, tette hozzá.

A La Liga azonnal válaszolt, megismételve a korábban mondottakat, miszerint nem szankcionálják a transzfert, hacsak az összeget teljes egészében ki nem fizetik, vagy ha a Barcelona nem egyezik bele a 700 millió eurónál alacsonyabb összeg átutalásába.

A Manchester City kivár, és 5 évre pontosan ezt az összeget fizetné ki Messinek, ami a záradékában szerepel. Mellette körülbelül 100 millió eurót, és pár játékost adnának a Barcelonának a hatszoros aranylabdásért. A La Liga új szezonja 1 hét múlva veszi kezdetét, miközben Messi még mindig sztrájkol, nincs edzésben.