Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Xavi a Getafe elleni bravúros győzelem után meglepő kijelentést tett

Az edző kijelentette, a Barcelona remek formája ellenére sem bánja, hogy a szezon végén távozik.

...svg content...Fotó: EPA/Enric Fontcuberta
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A szombati, Getafe elleni 4-0-ra a Barcelona javára végződött mérkőzés sokakat meglepett, ám Xavi a bravúros győzelem után kijelentette, csapata remek szériája ellenére sem bánja, hogy a szezon végén távozik a klubtól. A mérkőzésen Raphinha, João Félix, Frenkie de Jong és Fermín López is betalált, így a Barca felkúszott a LaLiga második helyére, így pedig már csak 5 ponttal vannak lemaradva a listavezető Real Madrid mögött.

A Barca a lehetséges 15-ből 13 pontot szerzett a bajnokságban, mióta Xavi bejelentette, hogy a nyáron távozik, a szurkolók pedig a Getafe elleni győzelem második félidejében végig az ő nevét skandálták. Ennek ellenére, amikor a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón arról kérdezték, megbánta-e a döntését, tekintve a csapat azóta elért eredményeit, Xavi kijelentette: Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

„Nem, épp ellenkezőleg. Úgy gondolom, hogy abszolút helyes döntés volt. A csapat előrelépett, mióta meghoztam a döntést, és a játékosok a korábbi mérkőzéseken is szintet léptek. Nagyon hálás vagyok, hogy a szurkolók a nevemet skandálják, de meggyőződésem, hogy a döntésem a klub számára a helyes. A szurkolók mindig is mellettem álltak, és ezt szívből értékelem.”

Mivel a Girona és a Madrid még nem játszott ezen a hétvégén, a Barca a második helyre került a LaLigában, Xavi szerint pedig épp egy ilyen teljesítményre volt szükség ahhoz, hogy továbbra is nyomás alatt tartsák a többi csapatot a tabella élén. Ennek kapcsán Xavi az ESPN szerint hangsúlyozta:

„Nem dobjuk be a törölközőt. Tudjuk, hogy minden hétvégén nyernünk kell. Tettünk egy lépést előre. Reális esélyünk van arra, hogy a bajnoki címért harcoljunk. Jó formában vagyunk. Amíg matematikailag nincs esélyünk, addig megpróbáljuk tartani a nyomást a Gironára és a Madridra. A feladatunkra kell koncentrálnunk, ami nem más, mint nyerni, ahogy ma is tettük, de még van időnk.”

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.