Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
60,948 $

Harry Kane klasszis góljával nyerte meg a Lipcse elleni rangadót a Bayern München

Harry Kane a hosszabbításban döntötte el a 3 pont sorsát a Lipcse ellen Münchenben, ami apró sebtapasz lehet az elmúlt időszakra.

Fotó: Fotó: EPA/ANNA SZILAGYI
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem lehet azt mondani, hogy ezek a Bayern München hetei lennének, és noha Tuchelt sokan megváltóként várták, már biztos, hogy a szezon végeztével mennie kell. 2025-ig volt érvényes a szerződése, amit nem tölt ki, közös megegyezéssel távozik, de azt egyelőre nem tudni, mekkora végkielégítésre számíthat a történtek után.

A Bayer Leverkusen már szinte a kezei között érezheti a bajnoki címet, és látván azt, hogy milyen stabilak, és még mindig nem kaptak ki a szezonban, míg a Bayern önmagához képest igen gyengén teljesít, csak az lehet a kérdés, ki végez közvetlen Xabi Alonso csapata mögött. Még az sem biztos, hogy ez a csapat a Bayern lesz, nem kévés pontot szórnak el mostanában. Soron kívül 300-ra emelkedett az afganisztáni áradások halálos áldozatainak száma

A Lazio elleni BL-vereség után a Lipcsét fogadták a Bundesligában, azzal a tudattal, hogy megint nyert a Leverkusen. Abszolúte háromesélyes volt a találkozó, mialatt végig érezni lehetett a Bayernen, hogy nem önmaga, főként mentális problémák vannak a keretnél, mert a minőség több mint adott, és nemcsak Kane miatt.

Kane klasszisa döntött

A Lipcse nem kezdett rosszul, és összességében fej-fej mellett haladtak a csapatok. Mindkét oldalon voltak komoly helyzetek, majd jött a szokásos Kane-gól az 56. percben, amivel megszerezték a vezetést. A gólpasszt Musiala adta, viszont ezek után a Lipcse még élesebbé kezdett válni, nem akarták annyiban hagyni a dolgot.

Sesko a 70. percben egyenlített ki egy megpattant lövéssel, Neuernek esélye sem volt arra, hogy hárítson, máskülönben könnyedén védte volna a kísérletet. Kane a második félidőben is veszélyes volt, és amikor már úgy tűnt, hogy 1-1 lesz a vége, és a Bayern újabb pontokat veszít, az angol világklasszis megint megvillant.

A hosszabbítás első percében döntötte el a kérdést Kane, méghozzá egy parádés mozdulattal. Ugyan a München otthon tartotta a 3 pontot, így is 8 pont a hátránya a Leverkusen mögött, míg a Stuttgart továbbra sincs túl messze a Bayerntől, 6 pont a differencia. Az eddig 40 pontot gyűjtött Lipcse viszont 13 pontra van a Bayerntől az 5. helyen, addig a Dortmund úgy 41 pontos, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak.

Átvette a vezetést a Manchester City, az Arsenal már csak a második

36 mérkőzés után a Manchester City vezeti az angol bajnokságot 2 ponttal az Arsenal előtt, akiknek fel van adva a lecke.

Fának rohant egy autós, mentőhelikoptert küldtek a helyszínre

Szombaton sok baleset történt, és még mindig van hátra pár óra a napból, most épp Kenézlőnél regisztráltak súlyos balesetet.