Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,26 Ft
Euró
384,45 Ft
Font
451,28 Ft
Bitcoin
68,917 $

Elon Musk nem finomkodott, amikor szembesült a Tesla riválisainak eredményeivel

Egész konkrétan a Riviant és a Lucidot szólta le a milliárdos dél-afrikai-amerikai üzletember.

...svg content...London, 2023. november 3. Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors elektromosjármû-gyártó, a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat és az X közösségi médiaplatform tulajdonosa a Rishi Sunak brit miniszterelnökkel tartott nyilvános beszélgetésen Londonban 2023. november 2-án, a mesterséges intelligencia (MI) biztonságos alkalmazásáról és kockázatairól tartott bletchley-i nemzetközi konferencia zárónapján. A brit kormány a világ elsõ globális MI-biztonsági csúcstalálkozójaként hirdette meg az angliai Bletchley-ben tartott kétnapos rendezvényt. MTI/EPA pool/Tolga Akmen
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Elon Musk nem igazán szokott óvatoskodni, amikor közvetlen versenytársairól nyilvánít véleményt, nem volt ez másképp most sem, miután a Lucid és a Rivian közzétette negyedéves eredményeit. Az üzletember kritikája bár meglehetősen élesnek tűnik, igyekezett azért építő jellegű megjegyzéseket is tenni.

A Rivian kapcsán elmondta, hogy a jelenlegi állás szerint a csőd felé halad, ami csak akkor kerülhető el, ha komoly változásokat eszközölnek a vállalat stratégiáját illetően. Musk szerint ugyan a terméktervezésük nem rossz, ám a tömegtermelés beindítása elkerülhetetlen a sikerességhez. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

Ezt vélhetően érzékelik a Riviannál is, hiszen a negyedik negyedéves bevételük 1,3 milliárd dollár volt, 1,52 milliárdos nettó veszteség mellett. Ennek hatására 14 százalékos mínuszt produkáltak a tőzsdén, amihez az is jelentősen hozzájárult, hogy 2024-ben a tavalyinál kevesebb autót terveznek legyártani.

Ami a Lucidot illeti, náluk sincs ok az ünneplésre, 8 százalékos mínuszt ért a jelentésük a tőzsdén, ráadásul a 2024-es bevételi előrejelzéseket is csökkentette a vezetőség. Musk róluk úgy vélekedett, hogy a PIF, vagyis a Szaúd-Arábiai Közberuházási Alap (ami lényegében az ország olajvagyona) tartja életben őket.

A szaúdiak az elmúlt hat évben csaknem 5,4 milliárd dollárt toltak a Lucidba, amely a tavalyi második negyedévben 1,8 milliárd dollárnyi befektetést hajtott végre. A Lucid új partnerségeket jelentett be, bemutatta Gravity nevű SUV modelljét, valamint 9000 autó legyártását irányozta elő, ami 570-nel több, mint egy évvel ezelőtt. Ugyanakkor még így is több tízezer dollár a veszteségük minden egyes leszállított járművük után – írta meg a Portfolio.

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.