Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,87 Ft
Euró
385,06 Ft
Font
448,11 Ft
Bitcoin
61,694 $

Hiába a Kínával szembeni feszültség, Tajvan nem növelte katonai aktivitását

A tajvani védelmi minisztérium rámutatott, nem növelte katonai tevékenységeit a Kínával szemben fekvő szigeteken.

Fotó: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A CNA értesülései szerint a tajvani védelmi minisztérium szerdán közölte, Tajvan nem növelte a katonai csapatok telepítéseit a Kínával szemben fekvő, frontvonalban lévő szigeteken, megjegyezve, hogy „semmi szokatlan nincs a Tajvan körüli katonai helyzetben”.

A védelmi minisztérium annak kapcsán tette e kijelentést, hogy a kínai parti őrség vasárnap rendszeres járőrözést kezdett a Tajvan ellenőrzése alatt álló Kinmen-szigetek körül, miután két kínai állampolgár életét vesztette, amikor megpróbáltak elmenekülni a tajvani parti őrség elől, miután hajójuk tiltott vizekre lépett. Soron kívül Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Ezt követően hétfőn a kínai parti őrség feltartóztatott egy tajvani turistahajót szállt meg a Kinmen-szigetekhez közeli vizeken, amit Tajvan „pánikot keltő” lépésként ítélt el. Ennek ellenére a tajvani védelmi minisztérium hírszerzési hivatalának szóvivője a Tajpejben tartott szokásos sajtótájékoztatóján kiemelte, jelenleg „semmi rendellenes” nincs Kína Tajvan körüli katonai mozgásában.

Lee Csang-fu, a minisztérium közös műveleti tervezési osztályának helyettes vezetője azt is hozzátette, hogy Tajvan nem növelte a tengeri szigetekre irányuló bevetéseit, hangsúlyozva, hogy a sziget nem avatkozik be a Kinmen körüli helyzetbe, hogy elkerülje a feszültségek további eszkalálódását, ugyanakkor a parti őrséggel együtt terveket készít az esetleges „új forgatókönyvekre” felkészülve.

Hosszabb távon komoly negatív következményei lehetnek annak, ha sokat ül a gyerek

A gyerekkori sok ülés a szív megnagyobbodásához vezet, ami növeli a szív-és érrendszeri betegségek és az ezzel kapcsolatos halálozás kockázatát.

Elgázolt egy embert a vonat Zalaszentiván és Zalaegerszeg között

Újabb vonatgázolás történt a magyar vasútvonalon, ezúttal Zalaszentiván és Zalaegerszeg között, ahol helyszínelés zajlik.

Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Dobrev Klára nem tartja kizártnak, hogy Magyar Péter fél tőle, és nem úgy tűnik, hogy a két párt között lesz valaha együttműködés, hiába ellenzékiek.