Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,54 Ft
Euró
387,08 Ft
Font
451,81 Ft
Bitcoin
66,035 $

A mesterséges intelligencia lesöpörheti a telefonos applikációkat is

Manapság még appok tucatjaival bíbelődünk, ám hamarosan egyetlen asszisztens veheti át az alkalmazások helyét.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

A Deutsche Telekom a Qualcomm Technologies-szal összefogva egy mesterséges intelligencia asszisztenst mutatott be a 2024-es Mobil Világkongresszuson, ami az applikációk útvesztőjében sokkal egyszerűbb megoldásokat nyújthat a telefonhasználóknak – számolt be róla a Cybernews.

A mesterséges intelligencia asszisztenst úgy tervezték, hogy végrehajtsa az utasításokat, például jegyet vegyen egy koncertre, segítsen egy utazás megszervezésében, a bevásárlásában, vagy éppen fotók szerkesztésében. Mint a Deutsche Telekom közölte, az asszisztens lényegében értelmezi, majd teljesíti a felhasználó céljait. Soron kívül Két megyére is másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

„A mesterséges intelligencia és a nagy nyelvi modellek hamarosan a mobileszközök szerves részét képezik majd. Ezeket arra fogjuk használni, hogy javítsuk és egyszerűsítsük ügyfeleink életét. A mi víziónk egy személyi asszisztens egy alkalmazásmentes okostelefonra” – mondta Jon Abrahamson, a Deutsche Telekom termék- és digitális igazgatója.

Abrahamson szerint a fejlesztés legfőbb célja, hogy teljesítse az igényeket és megkönnyítse a digitális életet. A felületet a Brain.ai technológiával keltik életre, amely a jövőben alkalmazások széles körének funkcióit veheti át, emellett és hanggal és szöveggel is vezérelhető lesz.