Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,952 $

Orbán Viktor: Megmentjük az autógyárainkat is

Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelő beszédében hangsúlyozta, hogy a hazai autógyárak is fontos szerepet játszanak a gazdaságban.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2024. február 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Egyre több gyár épül Magyarország területén, és az autógyárak sem maradnak ki a sorból. Napról napra egyre jelentősebb szerepet játszik Európa autógyártásában az országunk, és ez a jövőben még nagyobb teret adhat a nemzetközi élvonalban. Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelő beszédében kiemelte, az autógyárainkat is megmentjük, nem követik a nyugati világ terveit, miközben sorra zárnak be az autógyárak, és helyezik át azokat.

Ennek kapcsán tette fel a kérdést, képzeljük csak el, mi történne, ha a Mercedes távozna Kecskemétről, vagy az Audi Győrből. Magyarország terveiben kiemelt helyet foglalnak el ezek a gyárak, és Orbán Viktor szerint is mindössze néhány év kérdése, és az életünk minden szegletében ott lesznek az energiatároló eszközök, kezdve az autókkal. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

A magyar autóipari termelés értéke már több mint 13 ezermilliárd forint, ami által 100 ezer családnak biztosítanak biztos megélhetést, miközben jelentős szak- és mérnöki tudásra teszünk szert. Nemcsak az autóiparban erős Magyarország, Orbán kiemelte az élelmiszeripart, a gyógyszeripart, és többek között az infokommunikációt is.

Ezeken a helyeken törik fel vagy lopják el a legtöbb autót

Meglepő, de nem Budapest az autólopások és feltörések elsődleges helyszíne a rendőrség adatai szerint.