Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,54 Ft
Euró
387,76 Ft
Font
452,28 Ft
Bitcoin
66,224 $

Isteni csirke édesburgonyával és avokádóval

Elsőre szokatlannak tűnhet a kombináció, de a végeredmény magáért beszél.

...svg content...Fotó: Unsplash/Gil Ndjouwou
Egészség/Életmód

Borbély Fanni

Szerkesztő

Manapság igen nagy népszerűségnek örvend az édesburgonya és az avokádó is, ez pedig nem véletlen. Az édesburgonya fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, egyebek mellett jó hatással van a vércukorszintre, rosttartalma segít az emésztőrendszer egészségének megőrzésében, mindemellett pedig tartalmaz béta-karotint, ami a látásra is remek hatással van.

Az avokádó pedig az elmúlt években vált igazán felkapottá a közösségi média miatt, ám sokan nem tudják, milyen előnyökkel jár fogyasztása: az avokádó igazi antioxidáns-bomba, s bár zsírtartalma magas, ezek a zsírok valójában kifejezetten egészségesek, s nagyban segítenek abban, hogy jóllakottnak érezzük magunkat. Éppen ezért ez a recept sokak számára telitalálat lehet. Soron kívül Üvegszilánkok voltak a gyermekek ebédjében az iregszemcsei általános iskolában, többen megsérültek

Isteni csirke édesburgonyával és avokádóval

Hozzávalók:

  • 4 x 20 dkg bőrös csirkemellfilé
  • 80 dkg édesburgonya
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 8 szelet bacon
  • 1 avokádó
  • 2 marék petrezselyem

Az öntethez:

  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Első lépésként a sütőt előmelegítjük 220 fokra, az öntet hozzávalóit pedig összekeverjük és félretesszük pihenni.

A csirkeszeleteket és a csónakra vágott édesburgonyát elrendezzük egy tepsiben, majd meglocsoljuk az olajjal, sózzuk és borsozzuk, végül pedig bedobjuk a sütőbe 15 percre.

Kivesszük a sütőből és a tetszőleges méretű darabokra vágott bacont is rátesszük, majd visszatesszük a sütőbe és további 8-10 percig sütjük.

Utolsó lépésként felszeleteljük az avokádót, melyet a tányérokra kiszedett adagokra rendezzünk, végül pedig megszórjuk a petrezselyemmel és nyakon öntjük a fokhagymás-citromos öntettel.