Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Megállítottak és felgyújtottak egy önvezető autót San Franciscóban (videó)

Épp a kínai újévet ünnepelték San Francisco kínai negyedében, amikor egyeseknek szúrni kezdte az arra közlekedő önvezető autó.

...svg content...Fotó: Unsplash/Timo Wielink
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

A Google testvérvállalatához, a Waymóhoz tartozó önvezető autót vandál módon megrongálta és felgyújtotta egy csoport San Franciscóban szombat este. Az incidens a kínai újévi ünnepségek alatt történt a kínai negyedben, ahol a vezető nélküli autó elakadt egy zsúfolt utcán.

A támadást videóra vették és megosztották a közösségi oldalakon, így a felvételeken látható, ahogy néhányan betörik az autó ablakait, majd petárdát dobnak bele, ami tüzet okoz. A helyszínre érkező tűzoltók eloltották a lángokat. Sérültekről nem érkezett jelentés. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A támadás indítéka nem világos, ám tükrözi az önvezető autókkal kapcsolatos folyamatos vitát és ellenállást San Franciscóban, ugyanis korábban is többen aggodalmukat fejezték ki az autonóm járművek biztonságával, jogszerűségével és a város közlekedésére valamint infrastruktúrájára gyakorolt hatásával kapcsolatban.

San Francisco egyike azon kevés helyeknek a világon, ahol engedélyezik az önvezető taxik közutakon való közlekedést. Tavaly a Waymo és a General Motors leányvállalata, a Cruise is engedélyt kapott arra, hogy a város egész területén kínálhassák vezető nélküli közlekedési szolgáltatásaikat.

A taxik azonban egy októberi súlyos baleset után eltűntek az utakról. Akkor egy hétköznapi, emberi vezetővel rendelkező autó ütött el egy nőt, aki az éppen ott közlekedő önvezető Cruise elé esett. A Cruise fékezett és megpróbált az út szélére húzódni, ám több méteren át húzta magával a nőt, aki súlyos sérüléseket szenvedett és kórházba került. A Cruise a baleset után felfüggesztette működését, ám később úgy döntöttek, hogy fokozatosan és kiemelt óvatossággal folytatja szolgáltatásait.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.