Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,247 $

Hadköteles korú ukrán férfiak próbáltak Magyarországra menekülni

38 férfit állítottak elő a hatóságok törvénytelen határátlépési kísérlet miatt.

...svg content...Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A munkácsi határőrség katonai információk alapján szerzett tudomást arról, hogy több tucatnyi hadköteles férfit szállítottak az ukrán-magyar határ közelébe. Asztélynál valóban találtak két kisbuszt, melyben a sofőrökkel együtt 38-an tartózkodtak – számolt be róla a Kárpáti Igaz Szó.

Mint kiderült, a buszvezetők mellett 12 kárpátaljai, 6 Lemberg megyei, 5 Kijev megyei férfi között még dnyiprói, ivano-frankivszki, hmelnickiji, poltavai, zaporizzsjai, herszoni, cserkaszi, valamint rivnei lakosok ültek a buszon, és a zöldhatáron keresztül szerették volna átlépni a határt. Soron kívül Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

A hatóságoknak elmondták, hogy csaknem 1.6-3 millió forintnak megfelelő dollárt fizettek embercsempészeknek, akiknek folyamatban van a beazonosítása a határőrség sajtóosztályának tájékoztatása szerint. Az előállított személyek ellen törvénytelen határátlépési kísérlet miatt indítottak eljárást.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.