Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,071 $

Nem kontármunka miatt lógnak a kábelek a Lánchídon: szándékos károkozás történt

Noha a napokban számos hisztériakeltő címmel megjelent jelentés ecsetelte feltételezéseit az ügy kapcsán, most kiderült, szándékos károkozás történt, nem pedig kontármunka.

...svg content...Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, több lap és portál is állította az elmúlt napokban, hogy „kontármunkát” végeztek a Lánchíd felújítása során, egyebek mellett azt állítva, hogy „felmerült a gyanúja annak, hogy a felújítás közben nem jutott elég pénz a tisztességes munkavégzésre és máshol kötött ki az erre szánt összeg”.

Ugyanakkor az Index pénteken meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az ügyet megvizsgáló szakemberek a fenti állításokkal ellentétben arra a következtetésre jutottak, hogy szándékos rongálás történt a Lánchídon. A portál szerint a szemle során alaposan megvizsgálták a beszámolókban kifogásolt kábeleket és szigeteléseket.

A vizsgálat során pedig megállapításra került, hogy a gyalogosokat érintő sérülés- vagy életveszély nem áll fenn, s felmerült egy közelmúltbeli szándékos károkozás lehetősége, így a díszkivilágítást üzemeltető BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. rendőrségi feljelentést tett az ügyben.

Úgy tudni, hogy a hidat átvizsgáló szakemberek elvágott és szétcsavarozott rögzítéseket, megtépett kábeleket találtak a helyszínen, melyek kapcsán a rendőrség bevonásával részletes feljegyzést készítettek az okozott károkról, melyet csatoltak a díszvilágítást üzemeltető fővárosi BDK Kft. ismeretlen tettes elleni feljelentéséhez.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.