Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,896 $

Sajtóértesülések szerint kontármunkát végeztek a Lánchíd felújítása során

A felújított Lánchíd kapcsán több meglepő hír is érkezett.

Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A vg.hu közlése szerint „szétesett szigetelésből kilógó vezetékek, járdára vagy a Duna fölé lógó (több esetben) szigetelés nélküli elektromos kábelek” látványa fogadja a járókelőket a felújított Lánchídon. A felújítási munkálatokat az A-Híd-Zrt. végezte. A lap szerint az „elkapkodott, életveszélyes kontármunka” nyomán felmerült a gyanúja annak, hogy a felújítás közben „nem jutott elég pénz a tisztességes munkavégzésre és máshol kötött ki az erre szánt összeg”.

A lap feltételezései szerint „százmilliók” tűntek el a felújítás során, a kivitelező pedig a villanyszerelési munkálatokon spórolta meg ezeket a pénzeket. A Metropol is beszámolt a felújított Lánchíd állapotáról, írásuk szerint több hanyag megoldás is született, köztük olyanok, mint: Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

  • a híd tartóelemei között egyszerűen átfűzött, sok esetben burkolat nélküli vezetékek;
  • a néhány hónap után szétrepedt gégecsövek;
  • a Duna fölé lógó, szélben lengedező kábelek;
  • és azok a rögzítőbilincsek, melyeket lazán húztak meg, emiatt már egy részük el is engedett, így nem tartják rendesen a vezetékeket.

A Metropol készített egy videós összeállítást a témában, melyet alább lehet megtekinteni:

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.