Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,42 Ft
Euró
394,94 Ft
Font
465,84 Ft
Bitcoin
61,549 $

Napokon belül jöhet a FIFA bejelentése a kék lapról és a tíz perces kiállításról

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség szabályalkotó szerve hónapok óta vizsgálja a lehetőséget.

...svg content...MTI/EPA/ADI WEDA
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Rövidesen, akár már a következő szezontól tesztjelleggel bevezethetik a férfi és a női FA-kupa mérkőzésein a kék lapot, ami leginkább a játék folytonosságára és a bírót érő atrocitásokra lehet megoldás. Mint azt a Daily Mail megírta, a büntetőkártya bevezetését a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség igazgatótanácsa pénteken jelenti be az új intézkedések részeként.

A kék lapot azokban az esetekben alkalmazhatja a játékvezető, amennyiben taktikai szabálytalanságot követnek el a pályán, vagy tiszteletlen magatartást tanúsítanak a bírói csapattal szemben. A lap felmutatását követően a játékosnak 10 percre le kell vonulnia a pályáról. Soron kívül Valaki magára tetováltatta Magyar Péter arcmását (videó)

Ha azonban két kék lapot kap egy meccsen, az egy pirossal ér fel, illetve akkor is a végleges kiállítás sorsára juthat egy labdarúgó, amennyiben a kék lapot követően egy sárgát is felmutatnak neki. Így 1970 után először bővülhet új büntetőkártyával a szabályzat, akkor vezették be ugyanis a sárga és a piros lapot. A fehér esetében más a helyzet, ezt sportszerűség esetén mutathatja fel a bíró.

Az UEFA vezetősége eddig nem támogatta a kék lap ötletét, ugyanakkor amennyiben a szabálykönyvbe kerül, úgy kénytelenek bevezetni. Más sportágakban, mint például a kézilabdában már évekkel ezelőtt szerepel a szabályok között a kék lap lehetősége, melyet kirívó szabálytalanság esetén vehet elő a játékvezető.

Főpolgármesteri választás eredménye: alkotmányjogi panaszt nyújtott be Vitézy Dávid

Vitézy a Kúria döntésének alaptörvény-ellenességének megállapítását és megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól.

Neymar egyre keményebben edz (fotók)

Láthatóan remek úton halad előre Neymar, aki egy nagyon súlyos sérülésből térhet vissza hamarosan.

További három miniszteri biztos és egy államtitkár kinevezéséről döntött a kormány

Hivatalosan is kinevezték Varga-Bajusz Veronikát államtitkárnak, de a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és a külgazdasági és külügyminiszter is nevezett ki miniszteri biztosokat.