Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,44 Ft
Euró
387,95 Ft
Font
455,47 Ft
Bitcoin
69,896 $

A libanoni hadsereg egy újabb ammónium-nitrát készletet fedezett fel Bejrútban

A jelentések szerint a helyi hadsereg egy újabb ammónium-nitrát készletre lelt a fővárosban, egy hónappal a hatalmas robbanás után.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

A jelentések szerint a helyi hadsereg egy újabb ammónium-nitrát készletre lelt a fővárosban, egy hónappal a hatalmas robbanás után.

Augusztus 4-én, vagyis 1 hónappal ezelőtt hatalmas robbanás rázta meg a libanoni fővárost. A Bejrútban tárolt óriási ammónium-nitrát eddig tisztázatlan körülmények között felrobbant, és közel 200 ember halálát okozta. Még mindig vannak, akiket keresnek. Soron kívül Karácsony Gergely kiakadt Lázár János közlekedési múzeumos terve miatt

Több mint 300 ezren vesztették az otthonukat, és 6000 feletti volt a sérültek száma. Hatalmas károk keletkeztek a libanoni fővárosban, ahol eddig is sokat küszködtek a modern történelmük legnagyobb gazdasági válságával, a munkanélküliséggel és a koronavírussal.

A helyzet azonnal kritikussá vált, mivel számos kórház is érintett volt a robbanásban, amik közül jó pár használhatatlanná vált. Még mindig nem tudni, hogy miért következett be egy „mini-atombomba” erejével felért detonáció a kikötőben, ahol egy 43 méter mély kráter is keletkezett.

Az RT International jelenése szerint a libanoni hadsereg egységei csütörtökön a kutatások közben egy újabb felfedezést tettek. A libanoni médiában 4 tonnás ammónium-nitrátról tudni, amit egy szállítókonténerben találtak meg. A hadsereg mérnökei ezt gyorsan el is távolították.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/a-sanofi-is-megkezdte-a-koronavirus-vakcinajuk-embereken-valo-teszteleset/

Bejrút nagy része romokban fekszik a robbanás után. A város kikötője gyakorlatilag megsemmisült, amin keresztül az ország tengeri behozatalának és exportjának háromnegyede haladt át. 2700 tonna ammónium-nitrát robbant fel, amit 2014 óta tároltak, és nyilvánvalóan nem biztonságos körülmények között.

A kikötő tisztviselőit, akik a raktározásért és a biztonságért voltak felelősek, letartóztatták. A vizsgálat jelenleg is folyamatban van, kiegészülve az FBI és a francia szakemberek bevonásával. A robbanás hatására még nagyobb lett a harag az emberekben, akik a tüntetéseikkel elérték, hogy a kormány lemondjon.

Dobrev Klára szerint Magyar Péter azokat a jelzőket használja, amiket a Fidesz az ellenzékre

De azt is leszögezte, hogy a DK minden egyes esetben megvédte a saját politikai közösségét, „legyen az a Fidesz, vagy a Magyar Péter támadása”.