Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,012 $

5,5 tonnányi radioaktív víz szivárgott a Csendes-óceánba

A fukusimai atomerőműből került az óceánba a szennyezett víz.

...svg content...Fukusima, 2023. július 21. 2023. július 21-én, egy sajtóbejáráson készült kép a radioaktív elemektõl nagy teljesítményû szûrõrendszer segítségével (ALPS – Advanced Liquid Processing System) megtisztított hûtõvíz óceánba engedésére szolgáló csõvezetékekrõl a Tokyo Electric Power Company Holdings (TEPCH) által üzemeltetett, a 2011-es földrengést követõ szökõárban megsérült fukusimai Daiicsi atomerõmûben. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) július 4-én közzétett jelentése szerint nem veszélyezteti a környezetet a nukleáris katasztrófa sújtotta erõmûben kezelt víz óceánba engedése. MTI/EPA pool/Majama Kimimasza
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

Szerda reggel, az erőmű dolgozói észlelték a szivárgást, melynek során csaknem 5,5 tonna radioaktív szennyvíz szivárgott a Csendes-óceánba. A TEPCO közölte, hogy a szennyezett hűtővíz tisztítására használt berendezés kivezetőjéből folyt el a víz, ám azt eddig még nem tudni, hogy mi okozta a szivárgást.

A tokiói elektromos művek tavaly ősztől a tisztított hűtővizet már a tengerbe engedheti, a mostani incidenst megelőzően ugyanakkor a víz jelentős része a talajba szivárgott. A TEPCO szerint ugyanakkor a közeli vízelvezető csatornában sem mutattak ki megemelkedett sugárzási szintet. A vállalat biztonsági okokból megtiltotta a belépést az érintett területekre – számolt be róla az Index. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

A Fukusima Daiicsi atomerőműben a Japánban 2011 márciusában bekövetkezett földrengés és szökőár okozott súlyos károkat, melyek során több reaktor is károsodott, háromban pedig zónaolvadás következett be. A környezetbe kijutó radioaktív anyagok súlyos szennyeződést okoztak a környéken, minek következtében 20 kilométeres körzetben kitelepítették a lakosságot.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.