Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,137 $

Alec Baldwin ártatlannak vallja magát az újabb vádpontokban a halálos filmforgatás után

A „Rust” című film forgatásán történt tragédia után Alec Baldwin az ellene felhozott újabb vádakban is ártatlannak vallja magát.

...svg content...Fotó: Alec Baldwin amerikai színész bírósági meghallgatására érkezik a New York-i Manhattanben 2019. február 23-án. Alec Baldwint egy 49 éves férfi vádolja azzal, hogy megütötte 2018. november 2-án, miután összevesztek azon, kié legyen az üres parkolóhely a színész New York-i otthona közelében. Baldwint vétkesnek találták és zaklatás miatt indulatkezelési terápiára való részvételre kötelezik. MTI/EPA/Justin Lane
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Korábban úgy tűnt, hogy Alec Baldwin megnyugodhat, nem kerül börtönbe a Rust című film forgatásán leadott halálos lövés miatt, de most újabb vádakkal kell megküzdenie. Ennek kapcsán is ártatlannak vallotta magát, ezúttal emberölés vádjában. A film producerét még az elmúlt hónapban vádolták meg Halyna Hutchins 2021-es halála miatt, aki Új-Mexikóban vesztette életét, a forgatási helyszínen kapott lövés következtében.

Baldwin egy 45-ös Coltot tartott a kezében, amikor az elsült, megölve vele a stábtagot. A lövésben Joel Souza rendező is megsebesült, de ő túlélte az incidenst, miközben a világsztár többször tagadta a felelősségét, ragaszkodván ahhoz, hogy nem ő húzta meg a ravaszt a fegyveren, amit nem szabadott volna éles tölténnyel megtölteni. Soron kívül Hét falut kellett evakuálni a nagy indonéz vulkán villámok szórta kitörése miatt (fotóval)

Az eset után Hollywood még szigorúbb előírásokat követelt a filmforgatásokon való lőfegyverhasználat körül. Ugyanakkor eddig is szigorúak voltak a szabályok, és a Rust forgatásán egyszerűen nem megfelelő módon tartották be azokat. Baldwin ügyvédei gyors tárgyalást kérvényeztek, hogy minimalizálódjon a nyilvános rágalmazás lehetősége, illetve el szeretnék kerülni a hosszadalmas jogi procedúrát, ami egyik fél számára sem ideális.

Baldwin tagadja a vádakat

Ha Baldwint bűnösnek találják az ellene felhozott vádpontokban, akár 18 hónapos börtönbüntetést is kaphat, mely lehetséges, hogy megpecsételné a karrierjét. Az egyik vádpont a lőfegyver gondolatlan használata, míg a másik a kellő óvatosság és körültekintés nélkül elkövetett cselekmény. Az esküdtszék hoz döntést arról, hogy Baldwin bűnös-e, bármelyik vádpontról is legyen szó.

Erős védekezési alapot jelenthet, hogy nem egy színész feladata ellenőrizni a fegyvert, hiszen arra ott vannak a szakértők, akik emiatt tartózkodnak a forgatásokon. A színészek szakszervezete pontosan emiatt bírálta a vádakat, mert ők is a fentebb említett véleményen vannak, így a közvetlen felelős az, aki a fegyverekért felel.

Hannah Gutierrez-Reed, a film fegyverkezelője a France24 cikke szerint a hónap folyamán áll bíróság elé gondatlanságból elkövetett emberölés és bizonyítékkal való visszaélés vádjával. Dave Halls, a film biztonsági koordinátora és rendezőasszisztense, aki átadta Baldwinnak a töltött fegyvert a tragikus jelenet előtt, beleegyezett az ügyészséggel kötött vádalkuba, így 6 hónap próbaidőre ítélték. A Rust forgatásai ugyan leálltak a tragédia miatt, tavaly újraindították a projektet.

Gyurcsány Ferenc láthatóan nem bízik Magyar Péterben: „Mondják, mit tudnak Magyarról?”

Miközben Magyar Péter és Gyurcsány Ferencék egyre inkább egymással hadakoznak, a Fidesz továbbra is stabil.