Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,820 $

A tiltólistára került országok a koronavírus fertőzések miatt

Minden ország más és más módon határozza meg azt, hogy milyen módon mond nemet azon országok lakóinak belépésre, akik szintén potenciálisan fertőzöttek lehetnek.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Minden ország más és más módon határozza meg azt, hogy milyen módon mond nemet azon országok lakóinak belépésre, akik szintén potenciálisan fertőzöttek lehetnek.

Napi szinten olvashatunk a koronavírus okozta egészségügyi és gazdasági helyzetről, vagy arról, hogy az emberek milyen módon és hová utazhatnak. Az utazni vágyók nincsenek könnyű helyzetben, mivel a saját és a célország korlátozásait is figyelembe kell venniük. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

Malajzia például egy olyan korlátozást hozott, amit a fertőzöttek számához köt. Azoknak az országoknak a lakói, ahol elérik ezt a bizonyos limitet, nem kapnak belépési jogot a malajziai államba.

A helyi kormány szeptember 7-től kezdődően beutazási tilalmat ír elő minden olyan ország számára, ami meghaladja a 150 000 regisztrált fertőzöttet. Ezt Ismail Sabri Yaakob vezető miniszter jelentette be csütörtökön.

A listán szereplő országok között szerepel az Egyesült Államok, Brazília, Franciaország, az Egyesült Királyság, Spanyolország, Szaúd-Arábia, Oroszország és Banglades. A miniszter az újságíróknak tette hozzá, hogy minden olyan országot nagy kockázatúnak ítélnek meg, ahol több mint 150 000 pozitív esetet regisztráltak. Adta hírül a CNA.

Kivételes eset, ha kétoldalú kapcsolatokról van szó, például, ha egy személynek el kell utaznia Malajziába egy ország közötti találkozóra. Ebben az esetben a megfelelő körülmények között és a protokollok betartásával engedélyezik a belépést, érvényesítve a bevándorlási szabályzatot.

Malajzia kedden intett megálljt Indonéziának, Indiának és a Fülöp-szigeteknek, látván a három országban egyre növekvő számokat. Ez a fajta tiltás gyakorlatilag mindenkire érvényes, aki a három országból akarna belépni Malajzia területére.

A helyiek nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a különböző kampányok segítségével tájékoztassák az embereket a protokollok betartásának fontosságáról. Ez nemcsak a közösségi médiára értendő, hanem például a bevásároló központokra és a nyomtatott sajtóra is.

Malajzia egyszerűen azt akarja elérni, hogy az emberek továbbra is gyakorolják az önkontrollt, például a maszk hordását, a gyakori kézmosást és a fizikai távolságtartást. Csütörtökön 14 új esetet jelentettek be az országban. Összesen eddig 3774 fertőzésről tudni, ami egy nagyon alacsony szám, tekintve, hogy mekkora területről beszélhetünk.

Szijjártó Péter egy rendkívüli ügy miatt utazott el Svájcba kora reggel

A magyar külügyminiszter minden követ megmozgat annak érdekében, hogy valahogyan rábírja a feleket a béketárgyalásokra Ukrajna és Oroszország között, amire igen nagy szükség lenne.