Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,909 $

Egy idősotthon 85 éves lakóját ragadta el egy aligátor, esélye sem volt

A 85 éves nyugdíjas halála miatt pert indítottak az idősotthon üzemeltetőjével szemben.

...svg content...Fotó: Unsplash/Samuel Scrimshaw
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Floridában hozzátartozók hanyagságért pereltek be egy idősotthont, amelynek közelében egy 85 éves lakó halálát okozta egy aligátor. Gloria Serge-t tavaly februárban az idősek számára fenntartott ingatlanhoz tartozó mesterséges tó partján támadta meg egy 3 méteres aligátor.

A felvételeken az látható, hogy a hüllő átúszott a tavon, és a partra érve egyenesen az idős nő kutyáját támadta meg, majd ezt követően kapta el Gloria Serge lábát és vonszolta magával a tóba, ahol a nő halálát lelte. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

Az egyik hozzátartozó és ügyvédje pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy beperlik az időseknek fenntartott, Fort Pierce-ben fekvő ingatlanegyüttes üzemeltetőjét, a Spanish Lakes Fairwayst. A perirat szerint a halálos tragédia elkerülhető lett volna, ha a tó partján tábla figyelmeztette volna az arra járókat a veszélyes vízi ragadozóra, amelynek jelenlétével régóta tisztában voltak, vagy gondoskodtak volna az állat eltávolításáról.

A bírósági beadvány szerint a tragédia esélyét azzal is csökkenteni lehetett volna, ha megfelelő előírások lettek volna érvényben a vadon élő állatok etetésére vonatkozóan. A sajtóbeszámolók szerint a tragédiát okozó nagy méretű aligátor a környékbeliek előtt annyira ismert volt, hogy nevet is adtak neki: Henrynek nevezték el. Az aligátorok Florida teljes területén megtalálhatók és becslések szerint 1,3 millió példány él belőlük az Egyesült Államok déli, mocsárvidékkel tűzdelt államában.

(MTI)

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.