Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,035 $

Letartóztatták a „hatalomátvételre” készülő „Szkíta Nemzetőrség” alapítóit

A három férfi eltökélt célja volt, hogy megdöntsék Magyarország alkotmányos rendjét.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Zala Vármegyei Főügyészség alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészület bűntette miatt indítványozta egy 53 éves zalai és egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfi letartóztatását. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a férfiak olyan szervezett csoport megalakításában vettek rész, mely a hatalom erőszakos átvételét tűzte ki célul.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak társaikkal elhatározták Magyarország alkotmányos rendjének megdöntését és a hatalom átvételét. A céljukat 2023. november 5-én, az egyik népszerű internetes videómegosztó portálra feltöltött videóban a nyilvánosság számára kinyilvánították. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A felvétel szerint tervüket külföldi fegyveres csoportok bevonásával, illetve a Magyar Honvédség és a rendvédelmi szervek elleni erőszakos fellépéssel kívánják végrehajtani. A hatalom erőszakos átvétele érdekében ekkor bejelentették az un. „Szkíta Nemzetőrség” megalakulását is.

Az ügyben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztály Erőszakos Bűncselekmények Elleni Osztálya folytatja, a házkutatások és lefoglalások során beszerzett adatok alapján 8 személyt hallgatott ki gyanúsítottként, közülük három, őrizetbe vett személy letartóztatására tett előterjesztést.

Az előterjesztést megalapozottnak tartva a Zala Vármegyei Főügyészség – a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és az elkövetők személyi körülményeire is figyelemmel – a szökés elrejtőzés veszélyére, a bizonyítás veszélyeztetésére, illetve a bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványt tett mindhárom férfi letartóztatására.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.