Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,87 Ft
Euró
387,67 Ft
Font
450,85 Ft
Bitcoin
60,998 $

Minden oldalról támadták a fővárosi járatritkítást

Több kerületi polgármester is egyeztetést követelt a döntést követően.

Fotó: BKK
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Komoly felzúdulást okozott Budapest kerületi polgármestereinek körében az az elhatározás, miszerint a BKK a forgalmi adatokra és a koronavírus-járvány okozta forgalomcsökkenésre hivatkozva január 19-től változtatott a menetrenden, ritkítva a járatokat azon vonalakon, ahol ezt indokoltnak vélték.

Mint írták, „hétfőn és pénteken csúcsidőben azok a BKK-járatok, amelyek a mért utasforgalomhoz képest eddig sűrűbben, vagy több párhuzamos járattal együtt közlekedtek, legfeljebb 1-2 perccel ritkábban járnak majd. A pénteki menetrend nem számít újdonságnak, de a korábbinál több járatot érint majd.” Soron kívül Orbán Viktor halat fogott (videó)

„A hétfői és pénteki menetrend bevezetése csak olyan járatokat, illetve járatcsoportokat érint, ahol sűrű az együttes követés, és a BKK nem mért eddig zsúfoltságot, valamint az új követésnek betudhatóan sem alakul majd ki zsúfoltság. Ezekre példa a 20E (4-5 perc helyett 5 perc), vagy a 11-es busz, amely 4 perc helyett 4,5 percenként közlekedik majd hétfőnként.”

A járatritkítás ellen ugyanakkor több kerületi polgármester is felszólalt: „Egyeztetést kezdeményezek a BKK vezetésével, hogy a tapasztalatok birtokában vizsgálják felül a mostani menetrend-változtatást amennyiben szükséges” – írta közösségi oldalán Őrsi Gergely II. kerületi polgármester, hozzátéve, hogy „hétfőre és péntekre vonatkozó 12%-os kapacitáscsökkentés a gyakorlatban ritkábban érkező buszokat jelent. Elképzelhető, hogy a változás miatt többen ülhetnek autóba, így tovább nőhet a forgalom.”

„A Nagytéténytől Újpalotáig közlekedő 133E busz is áldozatul esett annak az 53 járatot érintő ritkítási csomagnak, amit tegnap tett közzé honlapján a Budapesti Közlekedési Központ. A főváros közlekedési cége a koronavírus-járvány által okozott forgalomcsökkenésre hivatkozik” – fogalmazott Karsay Ferenc.

„Felháborítónak tartom, hogy ismét egyeztetés és tájékoztatás nélkül döntött a főváros, hasonlóan a körforgalom-építéshez és a 6-os főút felújításához. Azonnali párbeszédet kezdeményezünk a fővárossal a járatritkítás megszüntetése érdekében!” – idézte a XXII. kerület polgármesterét a Magyar Nemzet. Később kiderült, hogy a BKK vezérigazgatója kész volt lemondani, amit Karácsony Gergely nem fogadott el, majd megjelent egy hivatalos nyilatkozat a társaság első emberétől, aki maradt a helyén.

Ismét kitört egy nagy vulkán Indonéziában (videó)

Hétfőn újra kitört az indonéziai Ibu, mely egy aktív vulkán, és időről időre problémákat okoz a lakosok számára.

Részeg, piros lámpákon át száguldó motorost fogtak a rendőrök Óbudán

64 büntetőpontot motorozott össze az a motoros, akit végül Óbuda rendőrei kapcsoltak le, szerencsére még időben.

Ezzel a góllal nyert a Debrecen a Videoton ellen (videó)

Egyetlen gól döntött a Debrecen-Videoton NB1-es bajnokin, aminek a végén a Fehérváriak nulla ponttal távoztak.