Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Megjelentek a központi felvételi vizsgák feladatsorai és megoldásai

Akik a január 20-i vizsgán nem tudtak részt venni, január 30-án pótolhatnak.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A 9. évfolyamra, a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokba jelentkezők január 20-án, szombaton 10 órától írták meg a központi középfokú felvételi vizsgát. Az Oktatási Hivatal adatai szerint 537 helyszínen több mint 72 ezren felvételiztek, a tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáztak – írja a 24.hu.

Az Oktatási Hivatal honlapján pedig közzé is tették a központi írásbeli feladatsorait és javítási-értékelési útmutatóit – tantárgyak szerint. A 6 osztályos gimnáziumba jelentkező hatodikosok feladatlapjainak javítási-értékelési útmutatói magyar nyelvből, matematikából ezen és ezen a linken keresztül érhetők el.

A 8 osztályos gimnáziumba jelentkező negyedikesek feladatlapjainak javítási-értékelési útmutatói magyar nyelvből, matematikából itt és itt tekinthetők meg, míg a 9. évfolyamba jelentkező nyolcadikosok feladatlapjainak javítási-értékelési útmutatói magyar nyelvből, matematikából ezen és ezen a linken keresztül érhetők el.

Azok a felvételizők, akik a január 20-i vizsgán alapos indokkal nem tudtak részt venni, a január 30-i pótló írásbelin vizsgázhatnak – emelte ki a hivatal. Hozzátették, a központi írásbeli felvételi vizsga szabályszerű lebonyolítását az illetékes szervek idén is figyelemmel követték.