Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,16 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
68,726 $

Megszólalt a Barcelona Xavi jövőjéről a kellemetlen kupadöntő-vereség után

A hírek már arról szóltak, hogy Xavi állása is veszélybe kerülhet a Barcelona gyenge formája és a legutóbbi kupavereség után.

...svg content...Fotó: EPA/STR
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem lehet azt mondani, hogy a Barcelona fennállása legjobb formájában lenne, mert távolról sem ez a helyzet. Xavi minden eddiginél nehezebb helyzetben van, és noha nagyon fogadkozott a Szuperkupa döntője előtt, csúnya vereség lett a vége. Nem minden szurkoló biztos abban, hogy a klublegenda a megfelelő választás a kispadra.

Egyesek Xabi Alonsót ültetnék a helyére, aki egészen elképesztő dolgokat művel a Leverkusennel a Bundesligában. Csak idő kérdése, hogy a Liverpool és a Real Madrid korábbi játékosa mikor kap lehetőséget egy topklubnál, akár már a következő szezonban. Xavi csapata 4-1-es vereséget szenvedett a Real Madriddal szemben, ami után megint felröppentek a pletykák, miszerint távozhat. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Deco, a Barcelona igazgatója szerint alaptalanok ezek a találgatások. Egyértelművé tette, hogy Xavi jövője biztosított, nincs veszélyben az állása, a történtek ellenére sem. „Xavi állása nincs veszélyben, ez nonszensz. Xavi teljes bizalmat élvez mindannyiunk részéről a Barcelonánál, ez biztos.” – idézte Fabrizio Romano Decót.

„Szomorúak vagyunk, de egy vereség nem változtatja meg a terveinket.” Ami viszont mindenképpen rossz hír a katalánok számára, hogy nem igazolhatnak új játékost januárban. Ezt is Deco erősítette meg, egyértelművé téve, őket is érinti az FFP, így egyetlen új szerződést sem köthetnek emiatt.

Nem a legjobbak a kilátások, miközben a Real Madrid kerete már most erősebb, és nyáron valószínűleg Mbappé is csatlakozik, később pedig Haaland teheti át a székhelyét Madridba. Egy verhetetlen csapat állhat össze a következő évekre a madridiaknál, míg a Barcelona már nem tud úgy igazolni, mint évekkel korábban.