Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,103 $

Jövő héttől 21 forinttal emelkednek az üzemanyagárak

Habár a napokban csökkenést tapasztalhattunk, a jövedéki adó emelése miatt elkerülhetetlenné vált a drágulás.

...svg content...Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Azt már tavaly is lehetett tudni, hogy a jövedéki adó emelésének Európai Uniós kötelezettsége miatt januártól jelentősen emelkednek idehaza az üzemanyagárak, a Mol év végi bejelentése alapján ezt végül két részre osztották, így az év első két hetében ebből 20 forintot érvényesítettek.

Jövő héttől azonban a maradék 21 forintos emelést is végrehajtják a töltőállomásokon, így egységesen, 41 forinttal lesznek drágábbak a különböző üzemanyagtípusok. A mostani emeléssel sem éri el ugyanakkor az üzemanyagár a tavaly őszi szinteket, a csökkenés ugyanis az elmúlt hónapokban folyamatos volt. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Mint a Népszava megírta, a késleltető intézkedés milliárdos bevételkiesést okozhatott az ágazatban, mindemellett viszont megjegyezték, hogy az árak a vártnál kisebb mértékben emelkedtek, hiszen az elmúlt két hétben a benzin 3, míg a gázolaj 12 forinttal lett olcsóbb. A hétfői árváltozást követően a literenkénti átlag a benzin esetében 580 forint, míg a gázolajnál 608 forint körül alakulhat.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.